• Berkum rolt Loenermark op

  Berkum 1 heeft in de derde ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost met een 7-0 overwinning gehakt gemaakt van vierdeklasser Loenermark. Vóór rust was de thuisploeg meer dan een maatje te groot (5-0), maar in de tweede helft leek de Zwolse hoofdklasser lange tijd meer tegen zichzelf te spelen.

  “Tevreden over de eerste helft, daarna werd het veel te slordig,’ stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Maar als het 7-0 wordt heb je natuurlijk weinig te klagen.”

  Snelle achterstand
  De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud toen Loenermark al tegen een 2-0 achterstand aankeek en in beide gevallen haalde Johnsen Bacuna, na voorzetten van Chris van der Meulen, de trekker over. Ook daarna was het eenrichtingsverkeer. De gasten uit Apeldoorn stonden met de rug tegen de muur, haalden enkele keren de bal van de lijn en zagen dat Berkum flinke kansen liet liggen.

  Na bijna een half uur pakten de Zwollenaren de draad echter weer op toen een hoge voorzet van Bacuna door Chris van der Meulen binnen werd gekopt (3-0) en even later verzilverde Chris ook een voorzet van de rechterflank: 4-0. In de 36e minuut nam Berkum verder afstand bij een vrije trap op een meter of 20 voor het Loenermark-doel. Jasper van der Stouw krulde de bal, zoals hij dit seizoen vaker deed, met veel gevoel en de juiste snelheid over de muur en keeper Gerrit Rissewijck en zorgde zo voor de zeker niet geflatteerde 5-0.

  Gas terug
  De tweede helft bracht heel wat minder spektakel. Berkum nam, mogelijk onwillekeurig, gas terug en ging grossieren in foute passes. Bovendien trok Loenermark zich massaal voor het eigen doel terug om een veegpartij met dubbele cijfers te voorkomen. Er waren wel schietkansen voor onder meer Chris van der Meulen, Kelvin Groothand en Roy van der Stouw, maar de inzetten gingen over of werden in de Loenermark-defensie geblokkeerd.

  Een minuut of 10 voor het slot kwam er eindelijk weer wat leven in de brouwerij. Chris van der Meulen werd in het Loenermarkse strafschopgebied aangespeeld en kwam vervolgens ten val. Dat leverde een ogenschijnlijk erg makkelijk gegeven penalty op, die door Marc van der Meulen onhoudbaar achter keeper Rissewijck werd geknald: 6-0. De Loenermark-doelman greep in de slotfase nog enkele keren goed in, maar kon in de 84e minuut niet voorkomen dat Chris van der Meulen de marge opnieuw vergrootte. De Zwolse linksbuiten controleerde de bal goed na een lange pass van broer Marc en bracht met zijn derde doelpunt van de avond de 7-0 eindstand op het scorebord.

  Door deze wel erg eenzijdige overwinning speelt Berkum in de volgende ronde van het bekertoernooi op eigen terrein tegen de winnaar van het, op zaterdag 22 februari te spelen, duel tussen Oene en DOS Kampen.

  Berkum-Loenermark, 3e ronde Districtsbeker Oost, 18 februari 2020
  Eindstand: 7-0 (5-0)
  Scheidsrechter: Eddy de Gier
  Doelpunten: 4. Johnsen Bacuna (1-0), 6. Bacuna (2-0), 28. Chris van der Meulen (3-0), 32. Chris van der Meulen (4-0), 36. Jasper van der Stouw (5-0), 82. Marc van der Meulen (6-0) (strafschop), 84. Chris van der Meulen (7-0)
  Gele kaarten: Chris van der Meulen, Rik Ngimbi (Berkum)
  Opstelling Berkum: Sil Fiddani, Jens Borger, Jasper van der Stouw, Rico Wolven (46. Rik Ngimbi), Thom Kooke, Kelvin Groothand, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Roy van der Stouwe
  Opstelling Loenermark: Gerrit Rissewijck, Jordy Ruysch, Kelvin Ruysch, Jesse Wawczynkiewicz (66. Duncan Thomassen), Nick Pacqué, Sander Barink, Tom Ogink, Tjarco van Overbeek, Joey van Dijk (66. Marcel Klomp), Thom Pleket, Bjorn Modderkolk