•  

  Berkum 1 is bij Buitenpost met 2-0 de bietenbrug op gegaan in een rommelige wedstrijd, waarbij de Zwollenaren scoringskansen lieten liggen en beide tegengoals moest slikken na spelhervattingen.

  “Toen het 1-0 stond hebben we goede kansen gehad en hing de 1-1 in de lucht, maar we stonden wel heel slecht te verdedigen vandaag. We gaven cadeautjes weg,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Willem Brouwer van Buitenpost zag dat zijn ploeg karakter had getoond. “Berkum was misschien beter aan de bal, maar wij wonnen het op strijdlust.”

  Geblesseerd
  De toch al flink bezette ziekenboeg bij Berkum kreeg kort voor de wedstrijd nog weer aanvulling in de persoon van de geblesseerde centrumspits Martijn Brakke. Dat was wellicht één van de oorzaken van het feit dat de bezoekers in de eerste helft voor weinig dreiging zorgden. Op het hobbelige veld strandden veel combinaties en de Zwollenaren kwamen niet veel verder dan een bal die van de buitenkant van de paal ketste. Buitenpost was effectiever. Na bijna een half uur leek een corner van de thuisclub in eerste instantie afgeslagen, maar uit de rebound kon de meegekomen Bernd Douma uithalen en hij schoot de bal hard in het dak van het Zwolse doel: 1-0.

  Na rust kwam Berkum wat feller uit de kleedkamer en kwam de ingevallen Twan Knul binnen vijf minuten twee keer in schietpositie. De eerste keer kon Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen echter met zijn voet pareren en even later haalde de Friese doelman de inzet er met zijn hand uit. Tussendoor moest ook Berkum-sluitpost Huib Veurink handelend optreden toen Rik Weening gevaarlijk voor zijn doel opdook, waarna hij ook Mark van der Meer knap van scoren afhield.

  Miraculeus
  Bijna een kwartier voor tijd leek Ivar Nijboer de gelijkmaker binnen te kunnen werken, maar op miraculeuze wijze eindigde de bal toch in handen van de Buitenpost-keeper. Twee minuten later sloeg het noodlot voor Berkum andermaal toe. Na een forse fout in de Zwolse defensie leek Dennis Horstman de schade nog te repareren ten koste van een corner. Daaruit sloeg Buitenpost echter weer toe, want Rik Weening stond op de goede plek om voor 2-0 te zorgen. Berkum trachtte met een slotoffensief nog wat dichterbij te komen maar dat leverde niets op, terwijl de bezoekers niet mochten mopperen toen een uithaal van grote afstand op de paal van het Zwolse doel knalde.

  Berkum bleef hiermee op de 12e plaats staan in de 4e Divisie B, maar zag de concurrentie wel dichterbij komen. De Zwollenaren hebben de komende weken bovendien een pittig programma, dus de mouwen moeten worden opgestroopt!

  Buitenpost-Berkum, 28 januari 2023
  Eindstand:
  2-0 (1-0)

  Scheidsrechter: Pim Weghorst
  Doelpunten: 29. Bernd Douma (1-0), 76. Rik Weening (2-0)
  Gele kaarten: Dennis Horstman, Björn Bakker, Marc van der Meulen (Berkum), Bas Verbree, Jorrit Terpstra (Buitenpost)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg (78. Hermen Dam), Alex van Hoesel, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Mike van Ekeren (69. Boaz Rahajaan), Lars van Gerner (46. Twan Knul), Chris van der Meulen, Ivar Nijboer, Finn van Kommer (69. Bas van Wijnen)
  Opstelling BuitenpostKevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Edwin Schaafsma, Youri Sletering, Sam Wormmeester (59. Jorrit Terpstra), Rolf Dijk (59. Willem de Boer), Rik Weening, Mark Huizinga, Bas Verbree (59. Mark van der Meer), David Kazimier