• Berkum 1 is bij CSV Apeldoorn met 2-1 onderuit gegaan in een duel waarin de thuisclub niet heel veel beter was, maar wél veel efficiënter. De Zwollenaren hadden gezien de kansen een punt kunnen halen, maar lieten dat onnodig liggen en zagen de toch al gehavende selectie nog verder uitdunnen door enkele flinke blessuregevallen.

  “Het was te gemakzuchtig. Er zat te weinig gif en overtuiging in onze aanvallen en het tempo was te laag, al hadden we hier ook gelijk kunnen spelen,” vonniste Berkum-trainer Arno Hoekstra. “De schade is groot vandaag, qua punten én blessures.”

  Hakbal
  In de eerste 20 minuten gaf Berkum de toon aan met kansjes voor Chris van der Meulen, Robert Talens en Boaz Rahajaan. De bezoekers hadden het vizier echter niet scherp genoeg afgesteld en liepen daarna in het mes van CSV. Bij een rommelige situatie voor het Zwolse doel blokte Talens een inzet maar slaagde daar maar half in en vervolgens kon Yorik Meijer met een hakbal de 1-0 binnen frommelen. Talens raakte bij zijn reddingspoging bovendien zo zwaar geblesseerd dat de Berkum-verdediger van het veld moest.

  Na een half uur leek Berkum wat terug te doen uit een corner, maar de knappe kopbal van Dennis Horstman werd van de Apeldoornse doellijn gehaald en even later ging het opnieuw mis voor de bezoekers. Jorben Nieuwenhuis blesseerde zich bij een verdedigende actie zodanig dat ook hij moest worden vervangen.

  Na rust trachtte Berkum wat aan de achterstand te doen maar kon er lange tijd niet voor zorgen dat CSV-doelman Dean Bredewolt in serieuze problemen kwam. De Apeldoorners gaven na ruim een uur een lesje in trefzekerheid toen de bal, na een uitval over rechts, via Nathan Greven bij Delano Grootenhuis werd afgeleverd. De CSV-invaller, net in het veld, aarzelde geen moment en knalde onhoudbaar raak: 2-0.

  Opgelegde kans
  Zo’n 20 minuten voor tijd leek Berkum toch aansluiting te krijgen toen Giorney Rojer op maat werd bediend door Ivar Nijboer. De Zwolse spits had de bal voor het intikken, maar wist de opgelegde kans op de doellijn niet te verzilveren. Nadat een afstandsschot van Boaz Rahajaan over het Apeldoornse doel vloog en ook Rojer over de CSV-winkelhaak mikte, sloeg Berkum in de 89e minuut eindelijk toe. Chris van der Meulen kwam op links in balbezit, maakte goed vrij en knalde fraai de 2-1 in de bovenhoek. Ondanks een fel Berkums offensief kwam die treffer echter te laat om nog een punt uit Apeldoorn mee te nemen.

  Berkum blijft na deze nederlaag 12e in de 4e Divisie B, maar liet wél een flinke kans liggen om aan te haken bij de middenmoot. In de laatste duels vóór de winterstop zal de equipe van trainer Hoekstra qua effectiviteit én strijdlust dus heel wat meer uit de kast moeten halen!

  CSV Apeldoorn-Berkum, 26 november 2022
  Eindstand: 2-1 (1-0)

  Scheidsrechter: Robert de Wit
  Doelpunten: 20. Yorik Meijer (1-0), 65. Delano Grootenhuis (2-0), 89. Chris van der Meulen (2-1)
  Gele kaarten: Fedde Timmer, Jasper Verstraten (beiden CSV Apeldoorn)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens (25. Björn Bakker), Jorben Nieuwenhuis (40. Hermen Dam), Boaz Rahajaan, Mike van Ekeren, Ivar Nijboer, Bas van Wijnen (72. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Twan Knul (46. Giorney Rojer)
  Opstelling CSV Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker (84. Sem Oerlemans), Yorik Meijer, Ruben Katerberg, Rik Vlutters, Jasper Verstraten, Nathan Greven (76. Laurence van den Enk), Levi Tuasela, Fedde Timmer (62. Delano Grootenhuis), Jelle Macaré, Cem Köse

   

  Verslag: Theo Kölker - Foto's: Rainer Fröhlich