• De oefenwedstrijd van het eerste elftal van VV Berkum tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887 uit Groningen is geëindigd in een 1-1 remise.

Berkum kwam al na krap een kwartier op een 1-0 voorsprong, maar had daar wel de hulp voor nodig van Be Quick-speler Djami Leidelmeijer, die in eigen doel scoorde. Nog vóór rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, want in de 33e  minuut zorgde Quinten Anakotta voor 1-1. Na rust, toen er de nodige wisselspelers in het veld kwamen, werd er niet meer gescoord.

Een positief punt voor Berkum was dat Martijn Brakke na rust eindelijk weer speelminuten kon maken. De afgelopen zomer van Staphorst overgekomen spits draaide een goede voorbereiding, maar kon daarna alleen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen meedoen en moest toen afhaken vanwege langdurig blessureleed. Na zo’n vijf maanden afwezigheid is hij nu dus terug!

De hoofdmacht van Berkum speelt op zaterdag 5 februari vanaf 14.45 uur op het eigen Sportpark De Vegtlust nog een oefenduel tegen derdedivisionist Staphorst. Een week later, op 12 februari dus, volgt de eerste competitiewedstrijd en Berkum reist dan af naar Friesland voor het inhaalduel tegen Buitenpost.