• Berkum speelt gelijk tegen IJVV

   

  Berkum 1 heeft een week voor de hervatting van de competitie met 6-6 gelijkgespeeld tegen tweedeklasser IJVV. In een wedstrijd waarin de doelpunten als rijpe appels vielen, grossierde Berkum in verdedigingsfouten die regelmatig door de opmerkelijk productieve IJVV-spits Raymond Beuling werden afgestraft.

  Zonder de tegenstander tekort te willen doen, dient gezegd te worden dat Berkum zeker vier van de zes tegentreffers op een presenteerblaadje aanbood. De voorhoede van Berkum deed het niet eens zo slecht. Met mooi combinatievoetbal creëerden de Zwolse spitsen kans op kans, maar ze strandden regelmatig op de uitstekende IJVV-sluitpost Julian van de Wetering. Daarnaast had Berkum ook veel pech dat drie schoten op de lat uiteen spatten.

  Grote man bij de IJsselmuidenaren was Raymond Beuling, die liefst vijf van de zes IJVV-doelpunten voor zijn rekening nam. De zesde treffer voor de tweedeklasser kwam op naam van Willem Bel. Voor Berkum scoorden Jasper van der Stouw, Thom Kooke, Michel van Aggele, Johnsen Bacuna, Jonathan van Marle en Chris van der Meulen.

  Van de uitgedunde Berkum-selectie werden de volgende spelers ingezet: Sil Fiddani, Mark van der Haar, Jason Huisman, Rico Wolven, Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Jens Borger, Johnsen Bacuna, Jonathan van Marle, Patrick van der Veen, Chris van der Meulen, Silvan Kersbergen, Thom Kooke en Michel van Aggele.

  Niet inzetbaar waren: Huib Veurink, Kelvin Groothand, Lex Heimerikx, Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker en Niek Telgen.

  Verslag: Rainer Fröhlich