• Berkum start tegen Genemuiden, veel nieuwkomers

Berkum 1 start het nieuwe seizoen 2019-2020 in de Hoofdklasse B op zaterdag 31 augustus op eigen terrein tegen een oude bekende, namelijk Sportclub Genemuiden. Een week later volgt voor Berkum de eerste uitwedstrijd bij streekgenoot Staphorst.

De indeling van de Hoofdklasse B is, vergeleken met de afgelopen jaargang, behoorlijk veranderd waarbij opvalt dat er diverse clubs uit het westen aan deze competitie zijn toegevoegd. Zo speelt Berkum het komende seizoen tegen AVV Swift en De Dijk, allebei clubs uit Amsterdam. De Dijk degradeerde afgelopen jaargang uit de Derde Divisie, terwijl Swift toen uitkwam in de Hoofdklasse A.

Eemdijk, enkele seizoenen geleden al eens tegenstander van Berkum, degradeerde in 2018-2019 via de nacompetitie uit de Derde Divisie en RKAV Volendam maakt nu de overstap van de Hoofdklasse A naar B. Een bijzondere nieuwkomer in de Hoofdklasse B is Purmersteijn. De club uit Purmerend kwam uit in de zondagse Hoofdklasse A maar maakt op verzoek van de KNVB de overstap naar de Hoofdklasse B in het zaterdagvoetbal.

Verder maken HZVV en NSC Nijkerk, afgelopen seizoen kampioen in respectievelijk de 1e Klassen E en D, hun opwachting in de Hoofdklasse B. Behalve de clubs die daaruit verdwenen door promotie of degradatie zijn daar ook DUNO en AZSV uit vertrokken omdat deze twee verenigingen nu zijn ingedeeld in de Hoofdklasse A.

Klik voor het volledige wedstrijdprogramma van de Hoofdklasse B in het seizoen 2019-2020 op: