•  

  Berkum 1 heeft met 2-0 gewonnen bij Huizen, in een sportieve wedstrijd waarin de Zwollenaren vooral vóór rust de toon aangaven maar toen slechts één keer scoorden. In de tweede helft zette Huizen meer druk, maar na een snelle Berkum-uitval liep de thuisclub toch tegen een tweede tegengoal én het eerste verlies op eigen bodem op.

  “In de eerste minuten zijn we goed weggekomen, maar daarna hebben we goed gespeeld en hadden we controle al hadden we toen al verder uit moeten lopen,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Na rust was het voetballend minder bij ons, maar in de problemen zijn we niet geweest.”

  Onschadelijk gemaakt
  Berkum leek niet direct bij de les en dat kwam de bezoekers in de eerste minuut bijna duur te staan. Na een Huizen-corner werd de bal hard ingekopt, maar doelman Huib Veurink wist die poging op zijn doellijn alsnog onschadelijk te maken. Daarna namen de bezoekers het over, waarbij een hard schot van Giorney Rojer nét gekeerd werd door Huizen-keeper Jaime Hensen en een inzet van Martijn Brakke vlak voor de lijn werd weggehaald. Even later was het echter alsnog raak voor Berkum toen Mike van Ekeren een corner op maat voor het doel lepelde, waar Brakke op de goede plek stond om de 0-1 binnen te koppen.

  Het sterk spelende Berkum bleef in het eerste halfuur de lakens uitdelen, maar een door Brakke niet helemaal lekker geraakte bal sukkelde tegen de paal en direct daarna geselde Frank van der Burg met een fabuleus afstandsschot de onderkant van de lat van het Huizen-doel. Linksback Sergae Kogeldans haalde vervolgens een inzet van Brakke van de Huizense doellijn en vlak voor de pauze had Berkum opnieuw pech toen een onhoudbaar ogende knal van Rojer op de kruising van het Huizen-doel spatte.

  Lange halen
  Na rust had Huizen het één en ander omgezet en kwam de thuisclub er wat beter in. Offensief wist de thuisploeg, met vooral veel lange halen naar voren, echter weinig gevaar te stichten. Berkum was in die fase nogal eens slordig, met balverlies als gevolg, maar bleef goed op de been en leek een kwartier voor tijd zelfs verder uit te lopen. Uit een Zwolse corner kopte Dennis Horstman hard in en de bal leek binnen te gaan, maar keeper Hensen bracht redding. Tien minuten voor tijd kreeg Berkum die ruimere marge alsnog. Na een Huizen-corner voorkwam doelman Veurink een zeker lijkende tegengoal met een fantastische reflex en uit de daarop volgende tegenstoot sloeg Berkum toe. Rojer vloog door het centrum richting Huizen-doel en bediende op tijd de meegekomen Van Ekeren, die beheerst de 0-2 binnen kon schuiven.

  Berkum is door deze verdiende winst weer twee plekken opgeschoven en staat nu op de 11e plaats in de 4e Divisie B. De Zwollenaren wonnen vier van hun vijf laatste duels en hebben daarmee de zo gewenste aansluiting bij de middenmoot te pakken!

  Huizen-Berkum, 12 november 2022
  Eindstand:
  0-2 (0-1)

  Scheidsrechter: Frank Tol
  Doelpunten: 12. Martijn Brakke (0-1), 81. Mike van Ekeren (0-2)
  Gele/rode kaarten: geen
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens, Jorben Nieuwenhuis, Boaz Rahajaan, Mike van Ekeren, Ivar Nijboer, Martijn Brakke (85. Twan Knul), Giorney Rojer, Chris van der Meulen (69. Lars van Gerner)
  Opstelling Huizen: Jaime Hensen, Sergae Kogeldans (74. Robin Creebsburg), Jeroen Lamme, Anouar Aktaou, Dennis Lamme, Joshua Lo-Asioe, Sergio Kozjak (46. Tristen Kroeze), Theo Visser, Remco Helms, Hidde van der Veldt, Frank van den Bosch (63. Timo Vos)

 • Poule indeling