• Op een winderig en regenachtig Sportpark De Vegtlust heeft Berkum dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen derde-divisionist Staphorst verdiend met 2-0 gewonnen , na een ruststand van 1-0.

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd , waarbij er wel dreiging was , maar géén uitgespeelde kansen te noteren waren.

Halverwege de eerste helft werd Berkum gevaarlijker en creëerde de betere kansen . Na een klein half uur kwam Ivar Nijboer op links goed door en zijn voorzet werd door Martijn Brakke vakkundig tot doelpunt verheven , een echte spitsengoal , 1-0 . Staphorst stelde daar niet veel tegenover en leek moeite te hebben om voetballend tot kansen te komen. Vaak werd de lange bal gespeeld.

Na de rust werd er veelvuldig gewisseld , hetgeen het spel niet ten goede kwam . Berkum daarbij iets makkelijker combinerend , maar net als Staphorst met (te ) weinig dreiging voor de goal. In de 60e minuut bracht Berkum met de talentvolle Derk Fuller uit Berkum 2 een debutant in het veld. Zonder enige schroom leverde hij zijn aandeel in het prima veldspel van Berkum.

De bekroning daarvan viel in de slotfase te noteren , toen een aanval van Berkum op links resulteerde in een steekpass van Giorney Rojer op de doorgelopen Derk Fuller , die vervolgens de uitkomende keeper Daan Zwinselman verschalkte met een schuiver in de verre hoek , 2-0.

Staphorst slaagde er daarna niet meer in om nog echt dreigend te worden en leek er ook niet meer in te geloven.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Berkum in een voor beide teams  nuttige oefenwedstrijd.

De laatste oefenwedstrijd vóór de hervatting van de competitie op 21 januari thuis tegen AZSV uit Aalten , is a.s. zaterdag 14 januari om 14.30 thuis tegen de zondag vierde-divisionist Heino.

Verslag: Peter Lips - Foto's: Rainer Fröhlich