•  

  In een leuke en sportieve oefenwedstijd heeft Berkum vanmiddag, na een ruststand van 3-0, verdiend, doch enigszins geflatteerd, met 7-1 van 1e klasser WHC uit Wezep gewonnen.

  Daar zag het in het begin niet naar uit, waarbij in de 6e minuut keeper Jasper de Visser een toegekende penalty, ingeschoten door  Saron Gouriye van WHC, fraai stopte.

  Berkum werd sterker en dat resulteerde in de 15e minuut in een aanval op rechts waarbij Frank van den Burg met een afgemeten voorzet spits Twan Knul in staat stelde met een kopbal 1- 0 te maken.

  In de 38e minuut scoorde Mark van der Meulen met een fraai afstandsschot en vlak voor rust liet Finn van Kommer na een mooie aanval de 3-0 aantekenen.

  Na de rust werd er aan beide zijden veelvuldig gewisseld, waarna in de 58e minuut een verdedigingsfout van Berkum door WHC-spits Stef van Oene resoluut werd afgestraft: 3-1.

  Daarna ging het snel en scoorde Berkum aan de lopende band met fraaie goals van Ivar Nijboer (66e minuut) 4-1, 74e minuut 5-1 door Martijn Brakke na een voorzet van Twan Knul, vervolgens maakte Mark van der Meulen er in de 83e minuut met een fraai lobje  6-1 van en het slotakkoord kwam op naam van Ivar Nijboer die in de 86e minuut scoorde en daarmee de eindstand op 7-1 bepalend .

  Voor beide partijen direct na de korte winterstop een nuttige en leerzame middag

  Dinsdag a.s. speelt Berkum om 20.00 uur thuis de tweede oefenwedstrijd in de winterstop tegen 3e divisionist Staphorst. Op 14 januari a.s. volgt dan nog de wedstrijd (eveneens thuis) tegen 4e divisionist Heino. Aanvang 14.30 uur 

  De competitie zal op 21 januari a.s. worden hervat met de thuiswwedstrijd tegen AZSV uit Aalten. 

                                                                                                                                   Verslag: Peter Lips - Foto's: Rainer Fröhlich