•

Berkum 1 heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen HZVV met 1-2 gewonnen.

Een vooral na de rust dominant spelend Berkum heeft een compact spelend HZVV een verdiende nederlaag toegebracht, al doet de einduitslag dat niet vermoeden.

Berkum zette met gevarieerd aanvalsspel vanaf de eerste minuut HZVV onder druk, zonder dat direct tot reĆ«le kansen leidde.

Sterker nog, de eerste kans was in de 17e minuut  voor HZVV, maar keeper Huib Veurink maakte een hard schot van Dzemidzic op uitstekende wijze onschadelijk. In de 26e minuut bracht Mike van Ekeren zijn teamgenoot Martijn Brakke met een zuivere voorzet in stelling , maar diens kopbal ging rakelings naast. Het betere spel van Berkum werd in de 37e minuut beloond, toen Bjƶrn Bakker een corner slim afspeelde op de ingelopen Marc van der Meulen en keeper Van Goor geen antwoord had op de harde schuiver in de benedenhoek: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Bij het begin van de 2e helft werd Johnsen Bacuna ingebracht voor Lars van Gerner en dat was het sein om aanvallend alle registers open te trekken, maar vooralsnog zonder resultaat. Een zelf gecreĆ«erde kans werd door Frank van der Burg net voorlangs geschoten en vlak daarna in de 51e minuut verprutste Johnsen Bacuna een open kans na een strakke voorzet van Chris van der Meulen. HZVV zag een van de spaarzame kansen in rook opgaan, toen Jan Hup met een voorzet van rechts Pim de Jonge bediende, maar dien harde schot ging net naast. In deze fase zette HZVV meer druk naar voren, waardoor er (nog) meer ruimte kwam voor de aanvallers van Berkum. Dit resulteerde in de 58e minuut in de 0-2, toen Jorben Nieuwenhuis met een bekeken voorzet Chris van der Meulen op de 16-meterlijn aanspeelde. Met een geplaatst schot in de linkerbenedenhoek liet Chris vervolgens de HZVV-keeper Damyan van Goor kansloos.

Voor HZVV een reden meteen drie verse krachten in te brengen en dat betaalde zich bijna direct uit, toen Jesse van Dalen in kansrijke positie een knappe voorzet van Mulder op de paal zag belanden.

Vrijwel meteen daarna liet Brakke vrij voor de goal een opgelegde kans liggen. In de 65e minuut liep Jan Hup van HZVV een gele kaart op na een pittige overtreding op Jorben Nieuwenhuis en de ā€˜recidivistā€™ kon 2 minuten later, na een stevige overtreding op Van Ekeren, met 2x geel vertrekken.

Hiermee leek de wedstrijd beslist en was Berkum heer en meester op het veld. Met goed opgezette aanvallen werden echter diverse 100% kansen om zeep geholpen.

In de slotfase werd er door Berkum nog gewisseld: Ivar Nijboer voor Martijn Brakke en Giorney Rojer voor Chris van der Meulen. Vlak voor tijd deed HZVV nog wat terug. Een vrije schop werd door Zomer ingeschoten, waarmee hij de verdiende eindstand van 1-2. bepaalde.

Met deze overwinning blijft Berkum in de race voor het de 3e periodekampioenschap, waarin het nu op gedeelde eerste plaatst staat met de aanstaande kampioen Eemdijk.

HZVVā€“Berkum, 15 april 2023
    Eindstand:1-2 (0-1)
    Scheidsrechter: Richard Groenewegen

Doelpunten: 36. Mark van der Meulen (0-1), 58.Chris van der Meulen (0-2), 89.Alex Zomer (1-2).
    Gele / rode kaarten: Jan Hup, rood o.b.v. 2x geel.

Opstelling HZVV: Damyan van Goor, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Daan Wijma, Kelly Joao (70. Harry Bakker), Lorenzo Valente (58.Jesse van Dalen ), Noah ten Brinke (58.Tim Riksman), Sander Dzemidzic, Pim de Jonge, Jan Hup, Jorn Ballast ( 58.Tim Mulder) .

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Frank van der Burg, Robert Talens, Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Mike van Ekeren, Lars van Gerner (46. Johnsen Bacuna), Bjorn Bakker, Martijn Brakke (75. Nijboer), Chris van der Meulen                (80.Giorney Rojer).

Tekst : Peter Lips ā€“ Fotoā€™s: Rainer Frƶhlich