• Berkum twee: ‘Black Saturday’

Het oorspronkelijke verslag van de wedstrijd luidde:
    ‘Excelsior ’31 2 - VV Berkum 2: 7-1. Dramatische wedstrijd. Einde’
    ---------------------------------------------------------------------------------------

Maar ja, als je het daarbij laat krijg je weer een lege plek op de website.
    Dus hierbij het ‘uitgebreide’ verslag.

Met verkeerde been uit de bus gestapt: 2-0.
    Niet alleen met het verkeerde been uit de bus gestapt, maar later bleek dat ook Sinterklaas was meegereisd.

Net als de vorige wedstrijd kwam Berkum 2 veel te vroeg op een 2-0 achterstand. Na 20 minuten hadden de Rijssenaren al twee keer gescoord. En dan wordt het tegen een goed voetballende ploeg als Excelsior ’31 een hele lastige wedstrijd. In de eerste helft was Excelsior de bovenliggende partij. Heel af en toe kwam Berkum 2 er uit, vaak via Bart Pleijsier en Stef Alkema. Laatstgenoemde kreeg twee mogelijkheden om te scoren, maar zijn schoten gingen over. Aan de andere kant was Excelsior ’31 dus wel effectief en scoorde uit twee goed uitgespeelde aanvallen. Berkum 2 kon geen vuist maken tegen Excelsior.

Opleving: 2-1.
    Na rust maakte routinier Jasper Koekoek zijn rentree. Een welkome aanvulling vanwege de ietwat krappe selectie van Berkum 2. We begonnen wat beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde echter nog niet direct in de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk wel. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Joost Baas en die lobde de bal in de verre hoek.

De sinterklaasgedachte overklaste ons: 7-1.
    Even leek er weer hoop te zijn op een come back. Maar die hoop bleek niet meer dan een waakvlammetje. Excelsior ’31 scoorde in minder dan vijf minuten twee doelpunten en had een riante voorsprong te pakken: 4-1. Daarna was Berkum 2 de controle kwijt en werden de kwaliteiten van Excelsior 2 optimaal benut. Steekpasses via de flanken resulteerden in veel kansen voor Excelsior. Daarbij wisten ze nog drie keer te scoren en zo de eindstand op het bord te zetten: 7-1.

Het dondert in Australië.
    Robert Schraag, teammanager, verblijft in Australië. Dat ligt een eindje uit de buurt van Rijssen. Maar de goede waarnemer heeft het tijdens de wedstrijd horen donderen en bliksemen.

Geblindeerde bus.
    Met geblindeerde bus parkeerden Berkum 2 weer op de Vegtlust.
    We zagen ook dat een aantal stafleden met de handen voor het gezicht en vingers in de oren rondliepen en aan tafel zaten.

Mogelijk in de hoop diezelfde avond een eindje verderop een glorieuze overwinning te mogen begroeten. Helaas. Ook daar Black Saturday.

Powerless.
    Dit verslag kan kort worden samengevat. Berkum 2 kwam afgelopen zaterdag te kort tegen Excelsior ’31. Wederom een slap begin met een snelle achterstand. Te weinig power en creativiteit om terug te komen in de wedstrijd. Waar dat vorige week nog wel lukte, lukte dat afgelopen zaterdag dus niet. Jammer, maar nog niet het einde van de wereld. Er zijn nog drie wedstrijden om zoveel mogelijk punten te verzamelen alvorens de winterstop aanvangt. Zaak om dus volgende week thuis te winnen van Veensche Boys 2.

• HHC Hardenberg 2 9 22
    AZSV 2 9 20