• Berkum twee geniet, maar verliest wel van SDV Barneveld 2

  Het al uitgespeelde Berkum 2 mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen het ook al uitgespeelde SDV Barneveld 2 en dit was aan de uitgelaten sfeer goed te merken.

  Voetbalplezier.
  Berkum 2 geniet nog van de zaterdagen dat het in deze samenstelling een balletje kan raken onder prachtige omstandigheden. Niet in de laatste plaats in de wetenschap dat er maar liefst 8 spelers hun heil straks elders gaan zoeken. Ook de teamleiders en assistent trainer gaan hun geluk elders beproeven. 

  Er zal dus een enorme verandering gaan plaatsvinden en dat merk je aan alles en iedereen, het voetbalplezier komt op de eerste plaats.

 • De waterzakken waren vergeten.
  Nou, daar weet Berkum 2 wel
  een oplossing voor.

 • Kijk hij had afgelopen zaterdag                           
  weer een basisplaats.
  Om privacyredenen wordt de naam
  van de speler niet genoemd.

 • Het verslag.
  De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een matte bedoeling, behalve de eerste 20 minuten. In deze episode had Berkum 2 al op zijn minst 2 keer moeten scoren. 100% kansen werden om zeep geholpen waar SDV Barneveld 2 er wel goed mee om wist te gaan. Geen kansen wel tegendoelpunten en daar had Berkum 2 het moeilijk mee. 

  In de tweede helft was het al niet anders, want bij een 2-0 achterstand  kreeg Berkum 2 de kans om de aansluitingstreffer te maken. Maar ook dit keer was het Berkum 2 niet gegund.

  Toen de 3-0 viel aan de andere kant was het wel gedaan met de plezierige vechtlust van de spelers van Berkum 2. 
  Noemenswaardig was nog wel het goede keeperswerk van keeper Jelle Brouwer die de tweede helft nog een paar enorme kansen van SDV Barneveld 2 onschadelijk wist te maken.  

  De terugreis was er niet minder om, want met een verlate bus, veel zon en wat te drinken was het heerlijk genieten. De kampioenswedstrijd van Berkum 4 was de kers op de taart en het was weer een zaterdag zoals alle zaterdagen moeten zijn! 

  Korte terugblik en toekomst.
  Dit seizoen kreeg Berkum 2 al vroeg te maken met spelers die voor langere tijd naar het buitenland gingen. Of spelers die voor stage weg moesten. Daarnaast heb je ook altijd te maken met blessureleed. Trainer Alain Michel moest het dus doen met een beperkt aantal spelers. 

  Tegen die achtergrond kunnen we concluderen dat Berkum 2 het naar omstandigheden primaheeft heeft gedaan. Het is nu de beurt aan een totaal nieuw Berkum 2.  

  Berkum 2 zal dit seizoen op een 7e plaats eindigen. Op zich kunnen we spreken van een geslaagd seizoen. Berkum 2 behaalde tot nu toe dit seizoen 11 overwinningen (kan 12 worden), speelde 6 keer gelijk en verloor er 8.

  Al met al prima resultaat te noemen, want ieder seizoen is het inpassen van de talenten prioriteit nummer 1.  

  De basis staat voor het nieuwe seizoen en de nieuwe spelers die komen gaan zijn verzekerd van het spelen op het hoogste niveau voor 2e elftallen. 
  Dat is een groot compliment aan staf en spelers van dit geweldige elftal.  

 • De horlepiep van Berkum 2.
  Hans Ester, onze grens,  staat
  aan de zijkant uit te leggen
  dat ze buitenspel liggen.

 • De sterkhouders van Berkum 2.

 • Vertrekkende spelers.
  De spelers die Berkum 2 gaan verlaten zijn:

  -        Bart Pleijsier: Berkum 4
  -        Jeroen Horstman: Berkum 4
  -        Sam Borger: Berkum 3
  -        Dennis Snel: Berkum 5
  -        Robin Kanters: Berkum 3
  -        Jens Borger: (nog niet helemaal duidelijk)
  -        Daniel Holsappel: WVF 1
  -        Stef Alkema: ESC 6 

  Een behoorlijk aantal. Voor sommigen een logische keuze sportief en beleidsmatig gezien.
  Tegelijkertijd is het goed om te weten dat een 7-tal spelers vanuit de jeugd zullen doorstomen naar Berkum 2.

 • Man of the match

 • De vertrekkende spelers en
  staf waren al weg.
  Zo ziet de bus er dan uit,

 • Final count down.
  Dit was de laatste competitiewedstrijd die nog zal worden gevolgd door de afscheidswedstrijd op 7 juni 2019.
  In de match tegen SDV Barneveld werden energie en de benen gespaard. Natuurlijk met het oog op de afscheidswedstrijd op 7 juni a.s.

  Eerst gaat Berkum 2 zich opmaken voor de laatste wedstrijd aanstaande zaterdag om 11.45 thuis tegen DETO 2. Voor vele spelers de laatste competitiewedstrijd van Berkum 2.

 • Opstelling: Jelle Brouwer, Bart Pleijsier, Chris Hutten, Dennis Snel, Robin Kanters, ( 70e Sam Borger ) Jens Borger, Daniel Holsappel, Erik Bos, ( 45e Jasper Koekoek ) Joost Baas, Thomas de Raad, Andrej Piljic, ( 70e Stef Alkema )