• Berkum twee met moeite langs Be Quick ’28

Afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd van Berkum 2 op het programma tegen onze buurman Be Quick ’28.
    Nadat  ’s ochtends eerst een uurtje was uitgetrokken om een teamfoto te maken konden de spelers en staf na de wedstrijdbespreking op de fiets naar de tegenstander. De trainer voorop met GPS om de kortste route te pakken, Leo Pol en Hans Ester natuurlijk met de VV Berkum tandem (e-bike).

• Pingel: 0-1.
    Om 11:45 uur vond de aftrap plaats met veel publiek langs de kant van beide clubs. Vanaf minuut 1 nam Berkum het initiatief. Het was Be Quick wat compact stond en Berkum dwong om op voetbal creatieve wijze de verdediging van de overburen open te breken. Na 8 minuten zagen we een fraaie dieptepass van Jasper van Jasper der Stouw richting Erik Bos. Erik werd gevloerd door de verdediger van Be Quick.

De penalty die hierop volgde werd overtuigend binnengeschoten door Asse Visscher 0-1.

Tot rust blijft het 0-1.
    Gedurende de 1e helft kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen. De grote kansen waren voor ons, maar na 45 minuten stond nog steeds de 0-1 op het scorebord.

Snel 0-2 na rust, maar spel werd er niet beter op.
    In de 2e helft wist Berkum na 51 minuten de score te verdubbelen door een doelpunt van Henk van den Hoorn.

Na deze goal werd het spel van Berkum een stuk slordiger en kwam Be Quick steeds beter in het spel. Dit resulteerde ook in steeds meer mogelijkheden voor Be Quick. In de 77e minuut wist de thuisploeg de wedstrijd weer spannend te maken door de aansluitingstreffer te scoren, 1-2. Het laatste kwartier werd het nog even spannend, maar gelukkig wist Mark van der Haar verder zijn doel schoon te houden. Het bleef uiteindelijk 1-2 en de punten gingen mee naar VV Berkum.

Wind in de rug op terugweg.
    Het was geen beste wedstrijd, maar door het resultaat gingen we met een tevreden gevoel helemaal terug naar De Vegtlust.

Gelukkig hadden we op de terugweg de wind in de rug, een prettige cooling down. In de nabespreking was nog even de vraag aan de orde of er een causaal verband zou zijn tussen het sportieve resultaat en de fiets. De Penningmeester van VV Berkum vond van wel en adviseerde hier een goede gewoonte van te maken.

HTC 2 volgende tegenstander in de beker.
    Aanstaande zaterdag wacht de laatste poulewedstrijd voor de beker. Berkum 2 zal om 11:45 uur thuis aantreden tegen HTC 2.

• Vacature Teammanager.
    We zijn nog steeds op zoek naar onze Teammanager.

Graag informeren we je over de taak en de mogelijkheden: alainmichel1988@gmail.com
    Een van de eisen: in bezit van een fiets!