• Berkum twee onderschat promovendus Sparta Enschede 2

Vorige week werd er nog geflatteerd van AZSV verloren (0-3) en was het van belang om een goed resultaat neer te zetten tegen Sparta Enschede 2. De talenten uit Enschede promoveerde vorig seizoen na jarenlang  tegen het kampioenschap aan te hebben gezeten.

In het ochtendgloren werd er afgereisd naar het mooie Twente. Er werd een potje geklaverjast, sommigen luisterden naar hun favoriete muziek. Hoe dan ook, rond het middaguur werd er afgetrapt op het zeer gezellige sportcomplex van Sparta Enschede.

’t Zag er zonnig uit.
    Het werd al snel duidelijk dat er in het zonnige Enschede wat te halen viel voor Berkum 2. Dat bleek o.a. uit de ruimte die Bart Pleijsier kreeg in de 20e minuut na een dieptebal van Daniël Holsappel. Bart Pleijsier wist echter niet dat hij zoveel tijd had, en zijn ietwat gehaaste schot ging daarom naast. Een goede mogelijkheid om de score te openen.
    Even later werd een schot van Stef Alkema geblokt, na een steekpassje van Joost Baas.

Sparta stapt uit de schaduw.
    Maar ook Sparta Enschede 2 kroop langzaam uit zijn schulp. Een indraaiende vrije trap werd ingekopt door een speler van Sparta Enschede 2, maar Jelle Brouwer, hersteld van een langdurige blessure, pareerde uitstekend 1 op 1.  Het was vooral een rommelige eerste helft.

Onrustig.
    Er was weinig rust en vertrouwen aan de bal. Dat was jammer, want met wat meer rust en minder fouten (in de passing) zouden er waarschijnlijk meer kansen zijn gecreëerd. Wel was Berkum 2 nog een keer dicht bij de openingstreffer, nadat Chris Hutten de bal goed had onderschept gaf hij de bal mee aan Daniël Holsappel die een strakke voorzet gaf. Deze voorzet werd door een verdediger van Sparta Enschede 2 bijna in eigen doel geschoten, hij schampte echter de paal en ging helaas naast.

Stef zorgt voor opleving: 0-1.
    Even later, vlak voor rust, was het toch 0-1. En hoe?? Linksbuiten Stef Alkema, vorig seizoen al goed voor 11 doelpunten in 11 wedstrijden,  tikte de bal kort langs zijn verdediger naar zijn goede been om vervolgens snoeihard uit te halen in de verre rechter winkelhaak. Een pracht van een goal en van grote individuele klasse. Het enige hoogtepunt van de eerste helft is hierbij genoemd want het was niet goed wat de talenten lieten zien de eerste helft.

Streep door de rekening: 1-1.
    In de tweede helft was het zaak om de 0-1 snel uit te bouwen om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Na 10 minuten spelen in het tweede deel lag de bal echter in het netje bij Berkum 2.
    Een indraaiende vrije trap werd erg laks opgepakt door de Berkumers en een Spartaan kon intikken.

Nog een streep: 2-1.
    Berkum 2 was even van slag en had moeite om grip op de wedstrijd terug te krijgen. In de 65e minuut werd het nog lastiger voor Berkum 2 nadat het zelfs 2-1 werd voor Sparta Enschede 2. Een verkeerde inspeelpass vanuit de voorhoede werd onderschept door een van de spelers van Sparta Enschede 2 en vervolgens diep gegeven, waarna een middenvelder zeeën van tijd had om de bal vervolgens onder keeper Jelle Brouwer door te schuiven. Een tegengoal die niet had mogen vallen, net zoals de 1-1.

Knokken voor de gelijkmaker, die er kwam.
    En dus moest Berkum 2 op jacht gaan naar de gelijkmaker. In de 75e minuut leek die te komen nadat Bart Pleijsier, na een goede aanval, alleen voor de keeper kwam. Echter pareerde de keeper zijn schot. Het was uiteindelijk de prima spelende Mattijn Huizenga die in de 80e minuut de gelijkmaker  maakte. Hij krulde een vrije trap prachtig in de bovenhoek.

Winnende goal afgekeurd.
    En Berkum 2 ging nog verder om de volle mep te behalen in Enschede. Verder dan wat kleine speldenprikjes kwam Berkum 2 echter niet. Hoewel, de 2-3 leek alsnog te vallen. Dennis Snel pikte een doorgeschoten bal op, en kwam zomaar één op één te staan. Hij schoof de bal ook in het doel. Echter had de assistent-scheidsrechter van Sparta Enschede 2 zijn vlag in de lucht en werd de goal ten onrechte afgekeurd door de zeer warrig fluitende scheidsrechter.

Hand met bal in eigen boezem.
    Dat was zuur, maar aan de andere kant moet Berkum 2 zichzelf verwijten niet goed genoeg gevoetbald te hebben. Er werden te veel fouten gemaakt, soms wat laconiek, en het creëerde zelf ook te weinig om aanstalten te maken op de drie punten. Dat is zonde, want hierdoor zakt Berkum 2 wat verder weg op de ranglijst.

Terechte uitslag?
    Er zijn wedstrijden waarvan je zegt dat de uitslag verdiend is op grond van het vertoonde spel. Of de uitslag van 2-2 een terechte afspiegeling vormde werd betwijfeld door een van de leden van onze staf. Zijn haarscherpe analyse: ‘de uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn’.

Zaak om volgende week orde op zaken te stellen, thuis om 12.15 uur tegen HHC 2 uit Hardenberg. Hopelijk komen jullie ons dan allemaal weer aanmoedigen. Graag tot dan.

Opstelling:
    Jelle Brouwer, Chris Hutten, Jeroen Horstman, Jasper Beltman, ( 70e Quinten Akkerman ) Mattijn Huizenga, Daniel Holsappel, Dennis Snel, Joost Baas, Stef Alkema, ( 48e  Sam Borger ) Bart Pleijsier, Erik Bos

AZSV 2 6 15
    DVS'33 Ermelo 2 6 13