• Berkum twee overklast SDV Barneveld 2.

Vorige week tankte Berkum 2 enorm veel vertrouwen in de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn 2 waarin het, in de 92e minuut, door een goal van Stef Alkema de overwinning meenam naar het pittoreske buurtgemeenschap Berkum. Deze goal had meer impact dan we konden vermoeden, want de sfeer was uitermate goed deze week. Nu was SDV Barneveld 2 onze opponent, en zoals ieder jaar is dat geen makkie voor de talenten van Berkum 2.

Tom ‘de voorspeller’.
    Teammanager Tom Apenhorst zei vooraf al tegen de staf van Berkum 2: ‘Laten we hopen dat het al een nulletje of 3 is na een minuut of 30, zodat we rustig naar de rest van de wedstrijd kunnen kijken??.!’ Een vooruitziende blik zo zou al snel blijken.

Na 19 tellen: 1-0.
    De klok op het scorebord was nog maar net begonnen met tikken toen exact na 19 seconden er al alle reden tot juichen was.

Yoram Zandvliet schoot uit de startblokken, maakte een pracht van een actie en legde de bal voor op Andrej Piljic die de bal alleen maar aan hoefde te tikken.
    Een droomscenario voor Berkum 2, dat de vorige twee wedstrijden juist wat afwachtender begon aan de wedstrijden. Dit keer dus niet.

Besproken tactiek succesvol: 2-0.
    De gekozen tactiek, en de woorden van Alain Michel onze trainer, wierpen dus duidelijk zijn vruchten af in de beginfase van de wedstrijd.

Het doel van SDV Barneveld 2 werd meerdere keren onder vuur genomen, o.a. door Daniël Holsappel. Zijn verwoestende knal kon nog gepareerd worden door de goalie uit Barneveld. Maar even later was het wel weer raak. Wederom was Andrej Piljic het eindstation, na een goede counter met o.a. Stef Alkema.

En ja, na 30 minuten 3-0.
    Geen vuiltje aan de lucht voor Berkum 2, dat nauwelijks kansen weggaf en het betere van het spel had.

Binnen het eerste half uur, zoals voorspeld, werd het zelfs ook nog 3-0. Dit keer via een strafschop. Andrej Piljic werd gehaakt en aanvoerder Bart Pleijsier schoof de bal ijskoud binnen.
    De score had voor de thee nog verder kunnen oplopen, maar de kansen van Joost Baas en Yoram Zandvliet werden niet verzilverd.
    Vlak voor rust had SDV Barneveld 2 nog een behoorlijke kans op de 3-1, maar Huib Veurink redde uitstekend (wat we ook niet anders gewend zijn van deze joviale goalie).
    Een prima eerste helft, met veel kansen en goed veldspel en niet onbelangrijk: een 3-0 voorsprong.

Stapje terug, maar kansen bleven.
    Na rust werd het vertoonde spel voort gezet, soms in een ietwat lagere versnelling, maar wel met genoeg kansen.

Een slimme lange bal van Dennis Snel kon worden meegenomen door Stef Alkema, maar zijn schot miste doel.
    Even later was er weer een kans om de score verder uit te bouwen, maar Daniël Holsappel nam de bal niet goed genoeg mee om te kunnen afronden.
    Datzelfde gold voor Stef Alkema, die na een werkelijk fantastische steekbal (lees boogbal) van Felix Hermsen, de bal net niet goed kon meenemen.

Berkums laatste kwartiertje’.
    Voor het publiek, dat genoot van de zon en de tussenstand, was het wel prettig dat in het laatste kwartier van de wedstrijd nog twee keer werd gescoord.
    Jan van der Sluis, net 1 minuut in het veld, ronde een goede actie van Yoram Zandvliet af en even later was het nieuwkomer en aanwinst Erik Bos die na  een assist van Robin Kanters de 5-0 binnentikte.
    Yoram Zandvliet kon op het einde van de wedstrijd zijn puike optreden nog bekronen met een goal, maar helaas schoot hij net over.
    Wel was Yoram Zandvliet met zijn dreiging, acties en assists van grote waarde voor Berkum 2, en werd terecht verkozen tot Man of the Match.

Volgende week speelt Berkum 2 uit tegen DETO 2. Om 12.30 te Vriezenveen. Hopelijk kan de ingeslagen weg van afgelopen zaterdag worden vervolgd. Berkum 2 stijgt door deze overwinning naar een 3e positie op de ranglijst in de reserve Hoofdklasse A.

Man of the Match: Yoram Zandvliet

Opstelling:

Huib Veurink,  Jeroen Horstman, Chris Hutten, ( 70e Erik Bos ) Mattijn Huizenga, Daniel Holsappel, ( 75e  Felix Hermsen ) Dennis Snel,  ( 80e Robin Kanters ) Joost Baas, Andrej Piljic, ( 80e  Jan van der Sluis ) Yoram Zandvliet,  Bart Pleijsier,  Stef Alkema.