• Berkum twee revancheert zich met klinkende overwinning.

Na de blamage in Rijssen waar Berkum 2 met maar liefst 7-1 onderuit ging, was het dit weekend zaak dat recht te zetten tegen Veensche Boys 2.

Enkele noodzakelijke aanpassingen.
    Berkum 2 had te kampen met enkele blessures. Zo waren Dennis Snel en Joost Baas beiden geblesseerd. Jeroen Horstman genoot van een vakantie buiten de landgrenzen. Zijn ‘broertje’  Dennis nam zijn plek in, Dennis was herstellende van een blessure, maar hij speelde een prima en solide wedstrijd!

Het was weer ouderwets.
    Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat voor Berkum 2 er zeker wat te halen viel tegen Veensche Boys2. Berkum 2 begon ook scherp in de duels, waarbij Daniël Holsappel wel een gele kaart moest incasseren. Hij nam de rol als zaagman deze zaterdag over van de geblesseerde Dennis Snel.

’t Liep als een speer: 1-0
    Berkum 2 kwam zelf nauwelijks in gevaar en kwam er enkele keren al wel gevaarlijk uit. Met name in de omschakelmomenten waren de Berkumers gevaarlijk, vaak via de flankflitsers Stef Alkema en Andrej Piljic. Deze beide spelers zorgden ook voor de verdiende openingstreffer. Een inspeelpass van Veensche Boys werd onderschept en Stef Alkema maakte snelheid. Hij legde de bal breed op Andrej Piljic die de bal in de verre hoek krulde. In de minuten daarna was het eerder Berkum 2 dat op zoek ging naar de 2-0 dan dat Veensche Boys 2 kans maakte op de gelijkmaker. Erik Bos kreeg nog een goeie kopkans om te scoren, maar zijn kopbal werd een prooi van de keeper.

Stef gevloerd. Bart scoort: 2-0
    De tegenstander Veensche Boys 2 probeerde soms te voetballen, maar liep daarmee juist in het Berkumse mes. Weer was het een inspeelpass die werd onderschept en Stef Alkema kwam alleen op de keeper af. Hij kapte terug, maar werd gevloerd. Het kon niet anders of de bal ging op de stip. Bart Pleijsier schoot raak: 2-0. Zijn vierde penaltygoal al weer. Berkum 2 had voor de rust de wedstrijd ook al in het slot kunnen gooien, maar enkele kansjes werden niet benut. Ruststand 2-0.

Thom verdeelt en strooit met passes.
    Na de rust was het zaak door te blijven gaan op de ingeslagen weg en op zoek te gaan naar de 3-0 en de definitieve nekslag voor Veensche Boys. Berkum 2 ging ook steeds makkelijker en gedegen voetballen, waarbij Thom Kooke een belangrijke inbreng had. Hij verplaatste de bal van links naar rechts, en de Veensche Boys hadden veelal het na kijken. De bal werd rustig rondgespeeld, middenvelders werden ingespeeld en er werd verder gevoetbald.

Wedstrijd in het slot: 4-0
    Berkum 2 kreeg genoeg ruimte om de tegenstander verder onder druk te zetten. Daarenboven stond het centraal achterin prima met Chris Hutten en Dennis Horstman en in de tweede helft met Jasper Koekoek. In de tweede helft werd er ook nog twee keer gescoord. Eén keer Andrej Piljic na een mooi boogballetje van Thom Kooke. Daarna was het Stef Alkema die zijn eigen naam ook op het scorebord zette, na een diepe bal van Erik Bos.

Klinkende overwinning.
    Een prima prestatie van Berkum 2 dat met een klinkende overwinning de wedstrijd afsloot. Ook al had er nog meer in gezeten om zodoende het publiek te trakteren op nog wat meer goals. Maar goed, een 4-0 overwinning. De nul gehouden. Goed gevoetbald. Kortom: een mooie dag.

Nog twee te gaan dit jaar.
    Er staan nog twee wedstrijden op het programma dit kalenderjaar. Volgende week uit tegen SDC Putten en vervolgens nog thuis tegen DVS Ermelo. We hopen jullie dan allemaal weer te zien op sportpark De Vegtlust.

Man of the match: Erik Bos

Foto's: Rainer Fröhlich