• Berkum twee verliest geflatteerd van HHC 2.

Het is alweer 3 november 2018, de zon schijnt nog steeds, de sfeer bij Berkum 2 is uitstekend en er staat een mooie wedstrijd op het programma. Berkum 2 neemt het op tegen een bekende tegenstander. Na de remise in Enschede was het doel om thuis weer eens drie punten te pakken, ondanks dat we weten dat HHC 2 een geduchte tegenstander is voor Berkum 2.

Berkum 2 tegen HHC 1/2.
    Vorig seizoen werd er weliswaar 2 keer gewonnen van de Hartenbrekers, maar zoals ieder seizoen kan de equipe van trainer Frank Eeftink (HHC 2) putten uit een leger van contractspelers uit HHC 1. Het is dus altijd afwachten, en dat was uiteraard nu ook het geval. Niet minder dan 5 spelers uit HHC 1 maakten hun opwachting afgelopen zaterdag tegen de talenten van Berkum 2. Met als mogelijk oogmerk zich in de kijker te spelen van de scouts van Berkum 1. Die hebben slechts de warming up gezien en vertrokken toen naar Genemuiden.

Kansen over en weer.
    De wedstrijd begon in evenwicht (met 0 - 0). Vlak na de aftrap zette Berkum 2 een mooie aanval op via linksback Mattijn Huizenga, middenvelder Niek Telgen en Andrej Piljic. Laatstgenoemde zette de bal voor op Bart Pleijsier. Bart liet de bal een keer stuiteren en nam hem op zijn pantoffel, maar zijn volley miste de juiste richting.
    Na een kwartier spelen was het echter HHC 2 dat aan de deur klopte. Het kreeg twee dotten van kansen, maar het was onze keeper Huib Veurink die goed pareerde of de bal naast het doel zag gaan.

Goed voetbal, zonder score.
    De eerste helft was een helft waarbij HHC 2 de bal snel verplaatste en verzorgd voetbal speelde. Berkum 2 deed daar bij vlagen niet voor onder. Zo hielden de twee teams elkaar in evenwicht, waarbij HHC 2 wel wat grotere kansen creëerde dan Berkum 2, maar ook weer geen 100% kansen. Het stond defensief dan ook goed bij de Berkumers.  Daarom gingen de twee teams rusten met een 0-0 tussenstand.

Meer grip op de wedstrijd, maar... (0 - 1).
    Na rust kreeg Berkum 2 juist wat meer grip op de wedstrijd. Het was wederom de zeer goed voetballende Andrej Piljic die Bart Pleijsier bediende. Die nam aan, keek en schoot, maar helaas net naast. In de 60e minuut snelde Daniël Holsappel langs zijn tegenstander. Hij gaf de bal strak voor, maar daar stond niemand om de bal even in te schieten.
    Zeven minuten later was het wel raak. Niet voor Berkum 2, maar voor HHC 2. Via rechts kon de bal vanaf de achterlijn voorgezet worden. Bij HHC 2 stond er wel iemand om de bal binnen te schuiven. Een domper voor Berkum 2, dat tot dan toe niet onder deed voor HHC 2.

Sturm und drang, kansen maar geen doelpunt.
    Berkum 2 ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, veelal met lange ballen. Een bal schoot door en kwam plotseling voor de voeten van Bart Pleijsier. Bart kon alleen af lopen op de goalie van HHC 2, maar hij aarzelde net iets te veel en schoot daardoor de bal tegen de voet van de keeper aan. Een dot van een kans die het kantelmoment had kunnen betekenen in de wedstrijd. Later kreeg Berkum 2 een vrije trap op randje zestien. Andrej Piljic schoot de bal in de muur, maar die werd van richting veranderd en leek tergend langzaam in het doel te rollen. Helaas ketste de bal schuin terug het veld in, waardoor Houseb Yakob de bal niet kon binnen tikken. Wel lukte het Daniël Holsappel om de bal nog in te schieten, maar hij schoot iets te gehaast waardoor zijn schot helaas naast de verkeerde kant van de paal rolde.

Een klassieke voetbalwet: 0 - 3.
    We zaten dus eigenlijk te wachten op de 1 - 1. Maar in de laatste twee minuten gooide HHC 2 de wedstrijd in het slot. Een dieptebal kon worden opgepikt door de spits van HHC 2 die keeper Huib Veurink omspeelde en de bal binnen schoot. Even later maakte HHC 2 de 0 - 3. Pijnlijk, maar het moet gezegd, het was een oogstrelende actie van deze speler, waarbij de defensie van Berkum 2 niet echt adequaat optrad.

Verdiende nederlaag, maar wat geflatteerd.
    Berkum 2 was in de eerste helft de mindere, maar in de tweede helft deed het niet veel onder voor HHC 2 en had het eigenlijk op 1-1 moeten komen gezien de kansen. Het aluminium zat de treffer in de weg en ook de afronding was niet goed genoeg. HHC 2 deed dat wel, en kan daarmee wel als verdiende winnaar beschouwd worden. Die laatste twee goals maakten de uitslag iets geflatteerd.

Huiswerk en Oktoberfest.
    Er is dus werk aan de winkel voor de mannen van Alain Michel en Erik Blom. Volgend weekend zijn de talenten een weekend vrij om het daarna op te nemen tegen VVOG 2. Deze wedstrijd wordt in Harderwijk gespeeld op zaterdag 17 november om 11.45 uur op veld 1 van Sportpark De Strokel.

Dus een uitwedstrijd, met de bus!!
    Een belangrijke voorwaarde voor een goede voorbereiding, want een (kort) potje klaverjassen in de bus, zo leert de ervaring, levert de juiste mindset. Verliezen is dan geen optie, bovendien op straffe dat niet de buschauffeur maar de teammanager de bus terug rijdt naar De Vegtlust. En dat is dan geen goede voorbereiding op het Oktoberfest (in november) van die avond.

Opstelling:
    Huib Veurink, Chris Hutten, Jeroen Horstman, Mattijn Huizenga, ( 61e Joost Baas ) Jasper Beltman, Niek Telgen, ( 61e Erik Bos )  Dennis Snel, ( 88e Sam Borger ) Hoeseb Yakob,  Andrej Piljic, Bart Pleijsier, Daniel Holsappel.

• AZSV 2 7 16
    Excelsior '31 2 7 16