• Berkum twee wint op karakter van koploper AZSV 2

De competitie werd weer hervat voor Berkum 2 na twee weekenden van rust. Tijd om het weer op te pakken en de resterende tien wedstrijden goed af te sluiten met elkaar. Met een zesde plek zit Berkum 2 een beetje tussen wal en schip, maar kan het met een goede reeks misschien nog wat plekken stijgen of de derde periode halen. Met dat gevoel werd de lange reis aangevangen naar Aalten in een uitstekend verzorgde bus met laminaat van sponsor IJsseltours. Daar wachtte de altijd lastige confrontatie met koploper AZSV 2, waar maar 2 keer van werd  gewonnen in de laatste zes seizoenen. Hoe lekker zou het zijn om eindelijk weer een keer te winnen daar op de Aaltense akker en de lange terugreis te zien veranderen in een heus feest?

Energiek begin.
    Jens Borger was weer te vinden in de basis na een lange stage in het buitenland en ook kwam van PEC Zwolle de zeer talentvolle Max Leeflang over. Het veld lag er op het eerste gezicht nog aardig bij en het beloofde een ouderwetse pot voetbal te worden op gras. Hoewel, naarmate de wedstrijd vorderde werd het veld wel slechter door de vele regen die viel. Maar goed. Berkum 2 begon goed aan de wedstrijd en liet direct weten dat ze er vol voor gingen. Er werd gestreden voor elke meter en elke bal, iets wat de afgelopen wedstrijden nog wel eens ontbrak in sommige fases van de wedstrijd. AZSV 2 kwam niet aan voetballen toe en kon nog niets creëren. Daarentegen kreeg Berkum 2 ook geen hele grote kansen, op een schot van Daniël Holsappel na dat voorlangs zeilde. Na 22 minuten kreeg Berkum 2 zijn tweede kansje, ditmaal via Thomas de Raadt. Zijn schot werd geblokt. Hoewel er geen grote kansen waren voor Berkum 2 was het wel duidelijk dat Berkum 2 feller, scherper en fanatieker was dan de koploper. Veel duels werden gewonnen, in alle drie de linies, waarbij met name Jens Borger een uitstekende indruk maakte.

Strijdlust beloond: 0-1.
    De rust leek met een 0-0 in te gaan, maar in de 43e minuut was daar de voorsprong voor Berkum 2. En hoe. Erik Bos kreeg een hoge bal op de grond, gaf de bal aan Jens Borger en die gaf geweldig goed voor op Daniël Holsappel. Daniël Holsappel zette zijn voet er goed tegen aan de bal ging strak in het net: 0-1. En dat was gezien de passie waarmee Berkum 2 speelde zeker niet onterecht in de eerste helft.

Hagel en onweer konden ons niet verontrusten.
    Na rust werd de wedstrijd heel snel twee keer onderbroken door respectievelijk een hagelbui en een onweersbui. Na ongeveer 10 minuten wachten kon de wedstrijd gelukkig weer verder gaan. AZSV 2 was in de fase na de rust even wat beter en Berkum 2 kwam er moeilijk uit. Eén keer was AZSV 2 dichtbij de gelijkmaker via een vrije trap, maar een pracht van een reflex van keeper Huib Veurink voorkwam dit. Een kantelpunt in de wedstrijd. Toch kon AZSV 2 in de fase die volgde niet echt doordrukken, mede door prima verdedigingswerk van Chris Hutten, Bart Pleijsier, Max Leeflang en Mattijn Huizinga. Het bleef lang 0-1 en Berkum 2 had al met al de controle over de wedstrijd, mede door het achterin goed dicht te houden.

Tegenoffensief AZSV 2 in de kiem gesmoord: 0-2.
    In de 70e minuut werd Robin Kanters ingebracht en zorgde met zijn snelheid voor enige reuring bij AZSV 2. Zijn inzet werd beloond. Na een diepe bal van Dennis Snel die wat doorschoot, dacht de keeper van AZSV 2 de bal te kunnen pakken, maar Robin Kanters snoepte hem de bal af en kon in een leeg doel binnen schieten: 0-2. Een hele fijne en welkome goal, omdat AZSV 2 op zoek wilde gaan naar de gelijkmaker.

Assist van Huib (keeper) en scorende Erik Bos: 0-3.
    Deze klap kwam AZSV 2 niet meer te boven en kon geen vuist meer maken. Daarentegen gaf de zeer goed voetballende Erik Bos de definitieve nekslag. Vanaf randje zestien roste hij de bal vanaf 25 meter boven in de linker winkelhaak op een feilloze assist van keeper Huib Veurink. 0-3 en daarmee werd ook de eindstand op het bord gezet. De laatste tien minuten werden rustig uitgespeeld.

Via de pizza-route terug naar Zwolle.
    De vreugde was groot. De passie en strijd werd ruimschoots beloond, wat normaal de kwaliteit is van AZSV 2 werd hen nu dus fataal. De blijdschap was groot, mede veroorzaakt met het vooruitzicht op een lekkere pizza bij teammanager Tom Apenhorst in Dinxperlo. Tom is dit jaar verhuisd naar Dinxperlo en daardoor werd er een blik geworpen op het nieuwe paleisje van de teammanager die helaas Berkum 2 gaat verlaten na dit seizoen. De pizza’s smaakten prima, ondanks dat de broccoli.

Carnavaleske sfeer op terugreis in de bus.
    Het gerstenat vloeide rijkelijk en op de terugweg werd de groep nog getrakteerd op de bekende taferelen na een overwinning: de speech en Man of the Match verkiezing van Robert Schraag, het lied (van 7 coupletten) van Robin Kanters en uiteraard het fameuze tomatenlied van vlagger Hans Ester. Kortom: Een ‘Berkum 2-dag’ zoals het hoort en om niet snel te vergeten!

Opstelling:
    Huib Veurink, Bart Pleijsier, Max Leeflang, Mattijn Huizenga, Chris Hutten, Dennis Snel, Daniel Holsappel, Jens Borger, ( 80e Sam Borger ) Erik Bos, Stef Alkema, Thomas de Raadt, ( 70e Robin Kanters)

•   Team Gespeeld Punten
    1 AZSV 2 16 36