• Berkum 2 is in goeie doen sinds de overwinning bij koploper AZSV 2 ( 3-0 ) bijna drie weken geleden en sindsdien is het vertrouwen dan ook groot. Vorige week kreeg ook Sparta Enschede 2 hier al mee te maken ( 4-0 ) en nu kwam promovendus OWIOS 2 op bezoek. Bij voorbaat niet al te lastig gezien de ervaringen in de uitwedstrijd tegen de vriendelijke Oldebroekers. Kortom, met onze nieuwe doelstelling, te weten: Het behalen van de 3e periodetitel zou het heerlijk zijn om 9 punten uit 3 wedstrijden te halen voordat het zich gaat opmaken voor de absolute kraker van volgende week zaterdag 30 maart: uit tegen HHC 2 van oud-trainer Frank Eeftink, aan wie Berkum 2 goede herinneringen heeft.

Tactisch concept: van voor naar achteren van links naar rechts (1-0).
    De wedstrijd begon wat schuw. Een mooie lange bal van de steeds fitter wordende Jens Borger werd meegenomen door Robin Kanters die hard voorlangs schoot. De openingsfase was verder rustig. Berkum 2 had met name de bal. Het was zaak om de bal snel van links naar rechts te spelen om zo OWIOS 2 te dwingen om uit te stappen en daarmee ruimte te krijgen. Dat kwam langzaam steeds meer op gang. Met name via de zijkanten. Thomas de Raad snelde langs zijn opponent en gaf voor. Evenals tegen AZSV 2 was middenvelder Daniël Holsappel mee opgestoomd en kopte raak: 1-0.

Snelle Robin en trefzekere Erik: 2-0.
    Altijd prettig om in zo’n wedstrijd op voorsprong te komen. Dat kwam ons veldspel duidelijk ten goede. Het werd wat vrijer en verzorgder. Hoewel, OWIOS 2 kreeg direct na de openingstreffer wel een grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig was daar Keeper Jelle Brouwer die goed redde.

Daarna kreeg Berkum 2 weer grip op de wedstrijd en was het zoeken naar de 2-0. Die er ook kwam. Robin Kanters liep goed door op de keeper, die zich verkeek op de slimme en snelle Robin Kanters. Robin kon vanaf de achterlijn daarom richting de goal zonder keeper. Hij legde de bal beheerst terug op Erik Bos die binnen schoof: 2-0. Vier minuten later was het andersom. Robin Kanters kwam alleen op de keeper, maar mikte met een heerlijke lob net naast. Ruststand: 2-0.

Verdedigingslinie onneembare veste.
    Na rust was het devies om op zoek te gaan naar meerdere goals. Berkum 2 was een aantal keer dichtbij. Jens Borger schoot via de vingertoppen van de keeper, op de lat. De goed spelende Thomas de Raad schoot een keer op de keeper, Erik Bos kopte over en zo bleef de tussenstand 2-0. Ook Daniël Holsappel raakte het aluminium. Het zat dus niet echt mee. Daarentegen gaf Berkum 2 nauwelijks wat weg. Complimenten voor de verdedigende linie met Chris Hutten, die iedere week beter en beter wordt,  captain Bart Pleijsier,  Jasper Koekoek en uiteraard Mattijn Huizinga. Deze wedstrijd stond het weer als een huis en wederom werd de 0 gehouden.

Rustig uitspelen en 3-0 maken.
    Want de rest van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Bart Pleijsier schoot nog op de paal. Maar gelukkig konden de handen bij de massaal opgekomen supporters toch nog in de lucht door toedoen van Stef Alkema. Hij kon een rebound binnen schuiven na een prachtige aanval.

En zo was het wederom een relatief eenvoudige overwinning voor Berkum 2. Het had misschien meer goals moeten maken, maar als het 3-0 is geworden is er al met al geen reden tot klagen.

The flow must go on!
    Volgende week wacht een heuse kraker. Uit tegen HHC 2 om 12.00 uur op Sportpark de Boshoek te Hardenberg.  Spektakel gegarandeerd.

Man of the match.
    Man of the match werd Thomas de Raad, die voor veel dreiging en beweging zorgde in de aanvalslinie. Hij bleef zelfs nog even na in de kantine, waar de overwinning nog even werd gevierd!

• Opstelling:

Jelle Brouwer, Bart Pleijsier, Chris Hutten, ( 70e Dennis Snel ) Mattijn Huizinga, Max Leeflang, Jens Borger, Daniel Holsappel, Niek Telgen, ( 30e Jasper Koekoek ) Erik Bos, Thomas de Raad, Robin Kanters, ( 80e Stef Alkema )

• Stand competitie
    Team Gespeeld Punten