• Berkum verliest eerste oefenwedstrijd

Berkum heeft de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen met 0-1 verloren van derdedivisionist Harkemase Boys.

De Friezen waren in de 1e helft de bovenliggende partij en drukten het veldoverwicht uit door een doelpunt van Kasper Oldenburger in de 12e minuut.

Berkum kon voor de thee in aanvallend opzicht nauwelijks gevaar stichten. De enige serieuze kans was er voor Johnsen Bacuna, wiens inzet door de goalie van Harkemase Boys knap werd gestopt.

In de tweede helft werd Berkum sterker en was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Berkum kreeg drie uitstekende kansen (2x Johnsen Bacuna en 1x Thom Kooke) om de stand gelijk te trekken.
    Daar tegenover stond een enorme kans voor Curty Gonzales, wiens inzet van de lijn werd gehaald.

Trainer Arno Hoekstra gaf in dit leuke en sportieve duel alle 17 beschikbare selectiespelers speelminuten. Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw en Jonathan van Marle waren nog met vakantie, terwijl Yoram Zandvliet en Silvan Kersbergen wegens blessures niet inzetbaar waren.

Op 20 juli a.s. zal Berkum het eerst blok van de voorbereiding met een uitwedstrijd bij (wederom een derde divisionist) VVOG in Harderwijk afronden.