• Berkum verliest nipt van HHC Hardenberg

Berkum heeft in een gelijk opgaande oefenwedstrijd met 1-2 verloren van HHC Hardenberg. Gezien het wedstrijdbeeld had Berkum zeker een remise verdiend.

Trainer Raymond Schuurman gaf in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar alle beschikbare veldspelers speelminuten. Berkum liet vooral in de eerste helft prima aanvallend voetbal zien en kreeg ook goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. De beste kans was er in de 19e minuut voor Yoram Zandvliet, die na een splijtende dieptepass van Yannick Kaluzi alleen voor HHC-goalie Jorn-Jan van de Beld verscheen, maar in de afronding het vizier niet op scherp had.

Leiding
    Een kwartier later nam Berkum wél de leiding na een uitstekende aanval via de rechterkant. Johnsen Bacuna haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op Hoeseb Yakob wiens schot slechts half werd gepareerd door de HHC-keeper, waardoor Kaluzi in de rebound eenvoudig de 1-0 op het scorebord kon brengen.

Even later kwam HHC vrij onverwachts op gelijke hoogte door Saber Hendriks, die een onachtzaamheid in de Berkum-defensie goed afstrafte. Op slag van rust liet HHC-aanvoerder Koos Werkman de tweede goede kans voor zijn ploeg liggen door van dichtbij over te koppen.

Na de thee wisselde Raymond Schuurman vijf spelers: Johnsen Bacuna, Rico Wolven, Dennis Horstman, Yoram Zandvliet en Hoeseb Yakob. Voor hen in de plaats kwamen Jasper Bremmer, Chris van der Meulen, Thom Kooke, Jasper van der Stouw en Michel van Aggele.

Gelijkwaardig
    Ook in de nieuwe samenstelling was Berkum gelijkwaardig aan de bezoekers. Halverwege het tweede bedrijf had de thuisploeg opnieuw de leiding kunnen nemen, toen Jasper Bremmer met een slimme en snel genomen vrije trap Michel van Aggele vrij voor het doel zette. Jorn-Jan van de Beld voorkwam echter met een goede redding een achterstand van de bezoekers.

In de 85e minuut dacht Berkum een strafschop te krijgen, toen Michel van Aggele binnen de 'beruchte lijnen' ten val werd gebracht. Voor de goed leidende scheidsrechter Gert Keijl was de overtreding echter niet zwaar genoeg, om de bal op de stip te leggen.

Toen bijna iedereen zich al had verzoend met een 1-1 eindstand, werd het in de 89e minuut toch nog 1-2 door Walter Dias Nzasi, die een knappe aanval doeltreffend afrondde. Berkum kan terugkijken op een goede en nuttige oefenwedstrijd. Het is alleen jammer dat het team zichzelf door kleine concentratiefouten niet voor het goede spel heeft beloond.

Verslag en foto's: Rainer Fröhlich