•

Berkum 1 heeft in eigen huis tegen Flevo Boys met 2-1 gewonnen maar besliste het duel pas kort voor het slot. Na een mindere eerste helft kwam Berkum goed terug in het tweede bedrijf, toen de Zwollenaren eindelijk loon naar werken kregen.

“Na de tegengoal waren we de kluts kwijt, maar na rust waren wij de betere ploeg. Dit moet vertrouwen geven, ook voor de volgende wedstrijden,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Arjen Postma van Flevo Boys vond dat zijn team tekort schoot. “Berkum heeft terecht gewonnen, wij kregen te weinig druk op hun achterhoede. Maar in de laatste seconden vóór rust hadden wij de 0-2 moeten maken.”

Uit het niets
    Berkum opende uitstekend, met schietkansen voor Martijn Brakke en Chris van der Meulen. In de 12e minuut moest Flevo Boys-doelman Matyas van Zorge alle zeilen bijzetten om een knal van Ivar Nijboer te pareren, maar na ruim een kwartier sloegen  de bezoekers eigenlijk uit het niets aan de andere kant toe. Yumé Ramos loste van buiten het strafschopgebied een schot dat met een fraaie curve in de bovenhoek achter Berkum-keeper Jasper de Visser eindigde: 0-1.

De thuisclub moest zich duidelijk herpakken, kwam niet verder dan schoten die hoog over gingen en Flevo Boys stichtte het meeste gevaar. De Zwollenaren ontsnapten aan een grotere achterstand toen Ramos op de paal schoot en Younes el Ghamarti uit de rebound over knalde. In de blessuretijd van de eerste helft hielp Flevo Boys een nóg grotere kans om zeep toen Timon Rorije uit vrije positie naast mikte.

Vrije trap
    Na de hervatting kwam er een ander Berkum op het veld. De Zwollenaren hielpen zich al na enkele minuten in het zadel toen Marc van der Meulen een vrije trap mocht nemen. Vanaf een meter of 20 krulde de Berkum-captain de bal fraai over de muur én langs keeper Van Zorge (1-1), en dat was het sein voor meer Zwolse dadendrang. Flevo Boys liet even later nog wel een grote kans liggen, maar trok zich gaandeweg steeds meer op eigen helft terug. Berkum-spits Chris van der Meulen leek te gaan scoren maar vond keeper Van Zorge op zijn weg en vlak daarna vloog een inzet van Julian de Ruiter via een Emmeloordse speler op de lat van het Flevo Boys-doel.

Met nog een minuut of 20 te gaan werd Chris van der Meulen onderuit geschoffeld door Marc Reussing en dat betekende de tweede gele kaart, en dus rood, voor de Flevo Boys-verdediger. De bezoekers leken in ondertal stand te houden, ook toen een uitbraak van Johnsen Bacuna niet meer dan een corner opleverde, maar enkele minuten voor tijd trok Berkum het duel eindelijk over de streep. Bacuna legde terug op middenvelder Björn Bakker, die direct uithaalde en zijn schot in de benedenhoek van het Emmeloordse doel zag vliegen: 2-1. Berkum is daardoor één plek opgeschoven naar een 12e plaats in de Hoofdklasse B en heeft zo iets meer lucht gekregen.

Berkum-Flevo Boys, 9 april 2022
    Eindstand:
    2-1 (0-1)

Scheidsrechter: Florian Lodeweeges
    Doelpunten: 18. Yumé Ramos (0-1), 48. Marc van der Meulen (1-1), 88. Björn Bakker (2-1)
    Gele kaarten: Robert Schonewille (Berkum), Yumé Ramos (Flevo Boys)
    Rode kaart: Marc Reussing (Flevo Boys, 2 x geel)
    Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Björn Bakker, Ivar Nijboer (70. Robert Schonewille), Lars van Gerner (46. Johnsen Bacuna), Julian de Ruiter (83. Boy Boeloerditi), Chris van der Meulen, Martijn Brakke
    Opstelling Flevo Boys: Matyas van Zorge, Frits Dantuma, Roelof Strikwerda, Ron Janzen, Saïd Hassan (69. Johan Tiems), Yumé Ramos, Timon Rorije (84. Giedo de Weerd), Kelt Jager, Thomas Potters, Younes el Ghamarti (69. Aran Nijboer), Marc Reussing