• Berkum 1 heeft eersteklasser WHC in Wezep in een oefenwedstrijd met 1-2 verslagen. De beide Zwolse goals vielen al vóór rust.

  De KNVB bood de Hoofdklassers de mogelijkheid om, na een week zonder avondtrainingen, zelf te beslissen over het inplannen van inhaal- of oefenduels. Berkum maakte van die gelegenheid gebruik om niet in competitieverband uit te komen, maar te oefenen tegen een oude bekende uit de regio, WHC uit Wezep. Overigens werd er uiteindelijk op deze zaterdag geen enkele wedstrijd in de Hoofdklasse B gespeeld en de clubs kunnen zich opmaken voor een winterstop tot 22 januari. ASV De Dijk uit Amsterdam is dan, als er geen verder uitstel komt, de tegenstander en gastheer.

  Blessurebankje
  In Wezep trad trainer Arno Hoekstra aan met bijna dezelfde spelers als in de laatste competitiewedstrijden. Alleen Frank van der Burg moest op het blessurebankje aanschuiven bij Martijn Brakke, Johnsen Bacuna en Huib Veurink, terwijl Robert Schonewille en Jorben Nieuwenhuis beiden weer een halve wedstrijd van dat bankje mochten opstaan.

  Door het herintreden van Schonewille in de defensie kon Marc van der Meulen opschuiven naar voren, terwijl Frank van Hoesel de rechtsbackpositie van Frank van der Burg innam. De eerste helft werd er goed gevoetbald door de Zwollenaren en Chris van der Meulen scoorde twee doelpunten, waarvan één wonderschone. Het eerste doelpunt viel al in de vierde minuut, waarna Chris zo’n 10 minuten later ook de bal nog op de paal van het WHC-doel ramde. De thuisploeg kreeg in de 39e minuut een goede kans op de gelijkmaker, maar zag een kopbal van Beland Zend op de vuisten van Berkum-doelman Jasper de Visser belanden. Een minuut later zette Chris van der Meulen de 0-2 op het scorebord.

  Verjongd
  Na de rust werd het elftal van Berkum flink verjongd met het inzetten van Lars van Gerner, Asse Visscher en Roy van de Stouwe. Ondanks hard werken en bij vlagen goede aanvallen werd het beeld onrustiger door de vele wissels. Ook bood WHC steeds beter tegenspel en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het tegendoelpunt in de 58e minuut van Stef van Oene was dan ook verdiend: Eindstand 1-2.

  Een samenvatting van de wedstrijd is vanavond te zien op het YouTube-kanaal van WHC TV. Volgende week oefent Berkum 1 opnieuw, ditmaal bij Go-Ahead Kampen. Daar wordt om 13.00 uur afgetrapt, maar ook dat duel zal helaas niet toegankelijk zijn voor het publiek.

  Verslag: Roel van ’t Oever, m.m.v. René Buijsrogge