• Berkum Vrouwen 1 lijdt puntenverlies bij RCL

  Zaterdag vertrok Berkum Vrouwen 1 al vroeg met de bus naar RCL  in Leiderdorp. Gezien de eerdere uitslagen van RLC wist Berkum dat het een moeizame pot ging worden. 

  Nadat Berkum zich in het spiksplinternieuwe uittenue had gehesen, verschenen zij samen met RCL aan de aftrap om 14.30. Het was een regenachtige middag in het westen van het land. Dit was ook terug te zien in de beginfase van het spel van beide kanten. De eerste minuten van de wedstrijd had Berkum de overhand maar door onzuivere passing kwam Berkum er nog niet goed uit. De eerste goede kans was wel aan de kant van Berkum. Na 10 minuten spelen wordt Rena Heuvels weggestuurd op rechts, ze kan doorlopen op de keeper maar weet hem niet in het net te krijgen. Halverwege de eerste helft krijgt RCL meer grip op de wedstrijd, ze spelen vanuit de opbouw goed rond. Beide partijen weten echter nog geen grote kansen te creëren. 

  Na 35 minuten ontvangt Jorie Schepers op de helft van RCL de bal. Ze haalt en schiet de bal richting de kruising, de keeper van RCL weet de bal net mooi uit het doel te tikken. Daarna is het de beurt aan RCL. Na een opbouw vanuit achteruit weet RCL op de helft van Berkum te komen. Berkum grijpt in met een overtreding. De nummer 8 en aanvoerder van RCL legt aan voor de vrije trap op 35 meter vanaf het doel van Berkum. Zij weet de bal vanaf deze afstand over de keeper Jasmijn Talens heen te schieten en zet hiermee RCL op een 1-0 voorsprong. Berkum heeft overwegend meer de bal en weet voor rust nog de gelijkmaker binnen te schieten. Jorie Schepers legt de bal vanaf de linkerkant op Jonne Ekkel, zij legt hem op haar beurt terug op Anouk van Vilsteren. Het spel valt bij RCL stil, zij denken aan buitenspel. Anouk van Vilsteren trekt zich hiervan niets aan en schiet hem in de verre hoek binnen. Met een gelijke stand van 1-1 gaan we de rust in. 

  In de rust is de opdracht helder, verzorgder voetbal vanuit de opbouw. RCL is de ploeg wat beter uit de kleedkamer komt. RCL weet in de 55ste minuut te profiteren van rommelig uitverdedigen vanaf de kant van Berkum. RCL maakt dit af en zet de stand op 2-1. Hierna is het aan Berkum om de druk op te voeren. Ruud Westerhoven wisselt in de 60ste minuut Femke van den Dijssel voor Lieke van Vilsteren. Hierna ontstaan ook meerdere kansen aan de kant van Berkum, de kansen worden helaas nog niet afgemaakt. In de 70ste minuut komt Denise Boes tussen de lijnen, spelende vanaf de rechtsback. Berkum heeft overwegende de bal, RCL komt er af en toe gevaarlijk uit. In de 80ste minuut komt Berkum met het slotoffensief. Aan de kant van Berkum maakt Suzie Visscher, 15 jaar, zich klaar voor haar debuut in het eerste van Berkum. Ze komt in het veld voor Rena Heuvels en neemt de rechtsbuitenpositie over. Suzie Visscher weet gelijk haar stempel te drukken op de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Denise Boes, wordt Suzie Visscher weggestuurd op de rechterflank. Haar eerste balcontact is meteen succesvol, met een goede pass voor het doel kan Anouk van Vilsteren de 2-2 binnenschieten. Een verdiend doelpunt! Berkum gaat daarna opzoek naar meer. 

  Helaas is het RCL wat aan het langste eind trekt. 5 minuten voor tijd maakt RCL de 3-2. Wederom is het de aanvoerder van RCL die het net weet te vinden van afstand. Berkum voert de druk nog meer op in de blessuretijd, maar weet helaas geen kansen meer af te maken. Berkum had meer verdiend maar RCL gaat er met de punten vandoor, de einstand is 3-2. 

  24 oktober mag Berkum Vrouwen 1 het opnemen tegen ACV Vrouwen 1.