• Berkum VR1 pakt eerste 3 punten op eigen bodem

De derde competitiewedstrijd staat op het programma voor de Berkum Vrouwen. Seastum Vrouwen 2 is naar Zwolle gereden om een mooie wedstrijd te gaan spelen. De voorbereiding op de thuiswedstrijd verloopt voor Berkum wat anders dan normaal. Trainer Ruud Westerhoven besloot om de wedstrijdbespreking online te laten plaatsvinden via Teams. De vrouwen van Berkum en Seastum stromen even later binnen op het sportpark en zijn gebrand om er een spannende pot van te maken.

Helaas voor de thuisploeg mag het publiek niet aanwezig zijn op het sportpark en is de pupil van de week voorlopig niet aanwezig. Het is aan de ploeg zelf om deze thuiswedstrijd het eerste doelpunt binnen te slepen en de bank zal zich vandaag extra moeten laten horen. De speelsters zijn er klaar voor en de aftrap kan genomen worden.

Het is Berkum dat meteen de eerste kans krijgt in de 5e minuut. Femke geeft de bal voor vanaf de linkerkant op Jonne die de bal helaas niet tussen de palen weet te krijgen. De vrouwen van Berkum zijn duidelijk nog wat zoekende in de eerste minuten en hebben moeite met het hoog druk zetten van Seastum. Er ontstaat wat onrust in de ploeg en Seastum krijgt enkele gevaarlijke kansen. Gelukkig is keepster Jasmijn scherp begonnen aan de wedstrijd en voorkomt dat Seastum op voorsprong komt. Na 20 minuten krijgt Berkum meer controle over de wedstrijd. Het baltempo gaat omhoog  en er wordt tussen de linies knap rondgespeeld. Er ontstaat een mooie aanval vanaf de rechterkant. Het is uiteindelijk Femke die de eerste goal maakt met een prachtig schot vanaf de linkerkant. De bal vliegt in de verre hoek over de keeper, 1-0. Seastum laat zich niet zomaar van de wijs brengen en blijft knokken voor een gelijkmaker. Ze zetten meer druk op de verdediging van Berkum en de ploeg creëert een mooie aanval vanaf de rechterflank. De bal wordt voor de goal geslingerd en het is de spits van Seastum die de bal uiteindelijk knap binnen kopt, 1-1. Berkum zet alles op alles om opnieuw op voorsprong te komen. Er ontstaan grote kansen voor thuisploeg maar de ploeg weet de kansen, tot frustratie van de speelsters, niet te benutten. Ruststand, 1-1.

Beide trainers roepen hun speelsters bij elkaar en peppen de vrouwen op voor de tweede helft. Rena komt voor Berkum in het veld voor Dian. De thuisploeg begint sterk aan de tweede helft. De speelster communiceren goed en de ploeg staat als een huis. De verdediging wint veel duels en het middenveld lijkt wel een extra zuurstoftank op de rug te hebben. Op het middenveld is het Anouk die de bal weer  te veroveren. Ze dribbelt richting de goal van de tegenstanders en steekt de bal op Jonne. Jonne passt de bal op haar beurt richting Femke die opnieuw de bal genadeloos binnenschiet, 2-1. Niet veel later is het opnieuw Berkum dat scoort. De linksback Jorie geeft de bal weer eens mooi voor vanaf de linkerkant. De bal gaat in eerste instantie aan iedereen voorbij maar het is Rena die scherp is en de bal toch oppikt. Zij blijft rustig en kapt de keeper uit, 3-1. De thuisploeg mag dan 3-1 voorstaan maar de wedstrijd is nog niet gewonnen. De vrouwen houden elkaar scherp en blijven geconcentreerd. Dit resulteert in opnieuw een kans voor de thuisploeg. Jonne krijgt de bal vanuit het middenveld aangespeeld. Kyra anticipeert en maakt een loopactie richting de goal van Seastum. Jonne dribbelt naar voren en tikt de bal op het juiste moment achter de verdediging. Kyra neemt de bal aan en schiet de bal op prachtige wijze over de keeper in de verre hoek, 4-1. De bank ontploft en de ploeg is dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen. Penaltykiller Lieke komt in de ploeg voor centrale verdedigster Veronique. Enige tijd later komt ook Sabrine in het veld voor Kyra. Berkum zakt iets in en probeert de voorsprong te behouden. In de 80e minuut weet de thuisploeg nog een kans te creëren. Het is uiteindelijk Jonne die de bal voor de voeten krijgt en de bal binnen schiet, 5-1. De speelster van Seastum blijven positief en elkaar oppeppen en geven niet op. Dit doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat de uitploeg toch nog een doelpunt weet te maken. De spits schiet de bal afstand met een zwabber op de goal, 5-2. Het fluitsignaal klinkt en de Berkum Vrouwen hebben de eerste 3 punten binnen!

Op naar volgende week waar we hopelijk weer de 3 punten pakken. We spelen uit om 14:30 uur in Leiderdorp tegen RCL Vrouwen 1.

Foto's van Wendy Stedehouder