• Berkum Vr1 stond deze dag een zware wedstrijd te wachten. Ze moesten tegen de koploper van de competitie, die tevens periode kampioen kon worden, Oranje Nassau. Deze wedstrijd werd gecoacht door de nieuwe trainer van Vr1, Wil Schelhaas. Bij de wedstrijdbespreking werd de laatste uitleg gegeven over hoe de dames de wedstrijd zullen gaan proberen te spelen. De spanning begon toe te nemen.

Direct aan het begin van de wedstrijd merkte je al dat Oranje Nassau vol voor de punten zou gaan. Ze kwamen sterk vanuit de aftrap richting onze 16.  Gelukkig ontstond er dit keer geen kans. Berkum voelde direct dat ze het moeilijk zouden gaan krijgen, maar vanaf het begin gingen ze er vol voor hun goal leeg te houden. Vervolgens lijkt dit niet te gaan lukken wanneer Oranje Nassau de bal na een mooie voorzet het doel in weet te krijgen. Gelukkig voor Berkum werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vol goede moed gaat Berkum verder, maar weet helaas niet te voorkomen dat alsnog de 0-1 valt.

Toch laat Berkum de koppies niet hangen en weet de laatste 10 minuten voor rust weer grip te krijgen op de wedstrijd. Vanuit de opbouw van Oranje Nassau wordt vaak de bal onderschept door de juiste manier van druk zetten. Hieruit ontstond een grote kans voor Berkum, helaas eindigt de bal tegen de palen van de kruising. De vrouwen van Berkum zaten op dat moment goed in wedstrijd en baalden dat de flow werd onderbroken door het fluitsignaal voor de rust. Met een 0-1 achterstand , maar vol adrenaline lopen ze de kleedkamer in.

Deze adrenaline nemen ze mee de tweede helft in en Berkum zette alles op alles. Toch krijgt Oranje Nassau het na een tijdje voor elkaar er weer een bal in te schoppen en verschijnt de 0-2 op het scorebord. Toch bleef Berkum vel doorknokken en bleef zich focussen op hun eigen spel. Dit resulteerde in vrije ruimte van verre afstand voor Sabrine Stroo die niet aarzelde en direct een poging waagde. Ze voelde dat ze de bal goed raakte en deze poging werd beloond, want de bal vloog over de keeper het goal in! 1-2! De vrouwen van Berkum geeft dit weer een balletje extra motivatie en knallen door.

Helaas viel aan het einde van de wedstrijd met een ongelukkig balletje de 1-3 binnen voor Oranje Nassau. De dames voetbalden de wedstrijd uit en na het laatste fluitsignaal vierde Oranje Nassau uitbundig hun periode kampioenschap. Berkum VR1 liep met tevreden gevoel de kleedkamer in, ze hadden alles gegeven en als team goed gestreden. Het was een mooie pot tegen de koploper.