•

Berkum 1 heeft bij Swift in Amsterdam met 1-1 gelijkgespeeld en boekte daarmee alweer de derde opeenvolgende remise. De Zwollenaren kwamen laat in het duel op een 0-1 voorsprong, maar leverden die binnen de kortste keren ook weer in.

“Het stond goed bij ons en we kregen ook kansen, dus het was natuurlijk enorm zonde dat we onze voorsprong direct weer weggaven,” constateerde assistent-trainer John Dooijewaard van Berkum, die zijn zieke hoofdcoach Arno Hoekstra verving.

Grote kans
    Al na een minuut of vijf kreeg Martijn Brakke een grote kans, maar de Berkum-spits kon zijn inzet niet genoeg venijn meegeven om de score te openen. Daarna waren er lange tijd aan beide kanten weinig echte wapenfeiten te zien, al werd Swift naarmate de eerste helft vorderde dreigender. Verder dan enkele schoten die naast het Zwolse doel vlogen kwamen de Amsterdammers echter niet.

Direct na de hervatting liet Berkum opnieuw een enorme kans lopen. Na een vrije trap kwam de meegekomen linksback Hermen Dam vrij voor het Amsterdamse doel, maar zijn kopbal miste zowel kracht als richting om de sterke Swift-doelman Darrin de Meza in problemen te brengen. Een minuut of 20 later kreeg invaller Adil el Khannoussi, na slecht wegwerken in de Berkum-defensie, aan de andere kant een droomkans maar nu bracht Berkum-doelman Jasper de Visser redding.

Verandering
    Het duel leek zo op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen maar een kwartier voor het slot kwam daar verandering in. Swift-keeper De Meza tikte de bal na een vrije trap van Marc van der Meulen uit de kruising maar uit de daarop volgende corner was het wél raak. Na een inzet van Dennis Horstman kwam Martijn Brakke in balbezit en de Zwolse spits stond op de goede plek om de 0-1 te scoren. Dat zorgde kennelijk voor iets te veel feestvreugde en onoplettendheid bij Berkum want binnen een minuut was het weer gelijk. Noa Benninga speelde, vrijwel direct na de aftrap, Louk Dekkers voor het Berkum-doel aan en dat betekende 1-1.

Swift drong daarna nog wel aan maar de bezoekers bleven overeind en speelden dus opnieuw gelijk. Van de 17 gespeelde wedstrijden van Berkum eindigden er liefst acht in een remise! Omdat concurrent HZVV wél won zakten Swift en Berkum allebei een plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B naar respectievelijk een 11e en 12e plaats, beiden met 20 punten uit 17 duels. Met de streekderby tegen topper Genemuiden voor de boeg blijft het dus spannend voor de Zwollenaren!

Swift-Berkum, 19 maart 2022
    Eindstand:
    1-1 (0-0)

Scheidsrechter: Martijn Kool
    Doelpunten: 74. Martijn Brakke (0-1), 75. Louk Dekkers (1-1)
    Gele kaart: Bas van Wijnen (Berkum)
    Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel (87. Julian de Ruiter), Hermen Dam, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Bas van Wijnen (72. Lars van Gerner), Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Martijn Brakke
    Opstelling Swift: Darrin de Meza, Raymond Manuputty, Guido Moelee, Tiemen van Heezel, Daan Sutorius (38. Noa Benninga), Fidel Yilmaz, Mex Bakker (68. Adil el Khannoussi), Sean den Hoed, Louk Dekkers (85. Dario Lovecchio), Carlos Groen, Tom Enthoven