•

Berkum heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-3 gewonnen tegen het eveneens in de 4e Divisie uitkomende VV Huizen.

Onder tropische omstandigheden waren de eerste kansen voor Berkum. Reeds in de 4e minuut was Lars van Gerner dicht bij de openingstreffer. Zijn iets te zacht ingeschoten bal werd met enige moeite door de goalie van Huizen gekeerd.

Nadat Twan Knul in de 12e minuut nog vanaf de rand van het strafschopgebied hoog over had geschoten, benutte hij wel zijn tweede kans in de 28e minuut. Het voorbereidende werk was van Mike van Ekeren die slecht uitverdedigen van de Huizen-defensie goed afstrafte en met een goede   voorzet Twan Knul in stelling bracht, die deze keer goed afwerkte (0-1).

Vijf minuten later kwam Huizen op gelijke hoogte door Felcitiano Zschusschen na matig verdedigingswerk door de Berkum-defensie .

Kort daarna een prima actie van Giorney Rojer die met een perfecte voorzet vanaf de achterlijn Twan Knul bereikte, wiens inzet vervolgens door de keeper van Huizen werd gestopt.

Teneinde iedere speler speeltijd te geven, verving Arno Hoekstra na de rust zes spelers.

In de 54e minuut werd een schot van Björn Bakker gesmoord. De terugspringende bal werd door de attent reagerende Martijn Brakke keurig in de rechter benedenhoek geschoten (1-2).

Twee minuten later klopte de rechtsback van Huizen zijn eigen keeper met een foutieve terugspeelbal die zomaar in het doel belandde
    (1-3).

Wederom twee minuten later voorkwam Jasper de Visser met een knappe reflex de ‘Anschlusstreffer’ van Huizen.

In de laatste twintig minuten verhoogde Huizen de druk op de Berkum-defensie. Dat resulteerde in de 87e minuten in de 2-3 door Sergio Kozjak.

Ook Berkum kreeg in de slotfaase nog een aantal doelriijpe kansen. De beste was er in de 83e minuut, toen Ivar Nijboer vanaf de linkerkant een perfecte voorzet afleverde die door Mike van Ekeren naar Bas van Wijnen werd doorgekopt, die eveneens met een kopbal de lat toucheeerde.

In de slotminuut liet Huizen nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen, waardoor er in de 2-3 stand geen verandering meer kwam.