• Berkum wint oefenduel van DZC ‘68

Berkum heeft de oefenwedstrijd in Doetinchem bij DZC ’68 met 1-2 gewonnen, al zag het er lang naar uit dat het op een remise uit zou draaien tegen de ploeg uit de zaterdagse 1e Klasse D.

Na iets meer dan een half uur kwam Berkum op voorsprong door Thom Kooke, die attent reageerde op een dieptepass en het karwei keurig afmaakte: 0-1. Een minuut of vijf later was het echter alweer gelijk, toen Dylan Hendriks vrij kwam op links en zijn actie keurig afmaakte met een strak schot in de lange hoek achter Berkum-keeper Sil Fiddani. In de eerste helft was er een opvallende rol voor ‘nieuwkomer’ Kelvin Groothand, met mooie acties, goede passes en gevaarlijke schoten. Ook Thom Kooke toonde zich gevaarlijk voor het DZC-doel.

In de tweede helft kwam er lange tijd geen verandering in de score, ook omdat Berkum-trainer Arno Hoekstra een flink aantal wissels in het veld bracht. Eén van hen was aanvaller Michel van Aggele die een zeer gedreven indruk maakte en een aantal goede acties op links liet zien, gevolgd door prima voorzetten. Daarmee stond hij in de slotminuut ook aan de basis van de winnende treffer. Van Aggele leverde op de linkerflank weer een fraaie actie af en produceerde een voorzet op maat, die door Johnsen Bacuna knap werd afgemaakt: 1-2.

Goed nieuws in deze nuttige en sportieve voorbereiding op het nieuwe seizoen was dat Berkum-verdediger Jasper van der Stouw, na zes maanden (!) blessureleed, in de 72e minuut in het veld kwam en zo eindelijk zijn rentree kon maken. De volgende oefenwedstrijd is op dinsdag 20 augustus als Berkum om 20.00 uur op eigen terrein speelt tegen PEC Zwolle O19.

(Verslag Peter Lips)