•  

  Berkum heeft de oefenwedstrijd tegen derdedivisionist Staphorst verrassend duidelijk, maar volkomen verdiend met 3-0 gewonnen.

  Berkum speelde een goede wedstrijd en was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Nadat de actieve Johnsen Bacuna reeds in de eerste tien minuten twee goede kansen had laten liggen, was het in de 11e minuut wel raak. Johnsen Bacuna werd in de 11e minuut binnen de ‘beruchte lijnen’ door Dirk Muis ten val gebracht. De goed leidende Steven Oosterkamp wees gedecideerd naar de stip en Marc van der Meulen voltrok het vonnis feilloos (1-0).

  Het eerste wapenfeit van de toch wel teleurstellende gasten was er enkele minuten later. Wouter van der Molen had pech dat zijn inzet buiten bereik van Jasper de Visser op de paal belandde. Het was de beste kans van Staphorst in de hele wedstrijd.

  Vlak voor de rust had Johnsen Bacuna, van wie het meeste gevaar uitging, nog  twee prima kansen om de voorsprong van Berkum verder uit te breiden.

  Ook in het tweede bedrijf domineerde Berkum de wedstrijd. Staphorst maakte de fout te vaak de lange bal te hanteren, waardoor de Berkum-defensie nauwelijks in verlegenheid kon worden gebracht.

  In de 54e minuut verdubbelde Bas van Wijnen met een schitterend afstandsschot in de kruising de marge (2-0) en 10 minuten voor het einde bepaalde de van een lange blessure terugkomende Martijn Brakke, na goed voorbereidend werk van Chris van der Meulen, de 3-0 eindstand.

  Hopelijk geeft deze oefenwinst voldoende vertrouwen voor de competitiewedstrijd van volgende week tegen Buitenpost.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Verslag en foto's: Rainer Fröhlich