•  

  In een wedstrijd om de 'big points' is Berkum erin geslaagd de ambitieuze club van Wesley Sneijder uit Utrecht een verdiende nederlaag (3-0) toe te brengen.

  In een 5-3-2 formatie begon Berkum furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde reeds in de 5e minuut in een pass van Chris van der Meulen op de goed opgekomen Jorben Nieuwenhuis. Diens strakke voorzet werd prachtig ingetikt door de snel inkomende Björn Bakker: 1-0.

  Direct daarna kwam Chris van der Meulen op links goed door en uit diens voorzet kopte de vrijstaande Frank van der Burg via de lat over. In de 11e minuut volgde een dieptepass van de overijverige Björn Bakker op Chris van der Meulen en in de daarop volgende scrimmage gaf Mike van Ekeren het laatste tikje: 2-0.

  Berkum ging door en creëerde diverse mogelijkheden, zonder dat DHSC daar veel tegenover kon zetten. Een harde kopbal van Dennis Horstman uit een corner werd vlak voor de doellijn geblokkeerd. In de 26e minuut liep Jordy ter Borgh van DHSC een gele kaart op na een onnodige overtreding op Björn Bakker, die daarbij een blessure aan zijn enkel opliep en even later werd vervangen door Johnsen Bacuna. In deze fase kwam DHSC wat beter in het spel, zonder dat dit echter tot grote kansen leidde. Vlak voor de rust verscheen Lars Miedema, na een dieptepas van Chris, alleen voor keeper Willemse maar die wist met een risicovolle sliding erger te voorkomen.

  Zonder verdere wissels begon Berkum sterk aan de 2e helft en al in de 48e minuut ging Bacuna op rechts goed door en bereikte met een voorzet op maat Chris van der Meulen die dit buitenkansje niet liet lopen: 3-0.

  Naarmate de 2e helft vorderde werd het spel van beide teams er niet beter op. Diverse gele kaarten en een drietall wissels aan de zijde van DHSC hadden niet het gewenste effect. Óók Berkum bracht eerst met Brakke, vervolgens Nijboer en later met Rahajaan verse krachten in het veld.

  Keeper Veurink moest handelend optreden om twee gevaarlijke vrije schoppen van Tom de Klein onschadelijk te maken. Een kopbal van Lars Middelwerk van DHSC werd daarna nog ternauwernood van de doellijn gehaald en in de 85e minuut leek Bacuna te kunnen profiteren van een foute inspeelpass van de DHSC-keeper, maar strandde bij zijn bedoeling de vrijstaande Chris van der Meulen te bereiken. De goed leidende scheidsrechter Sander Huijs uit Venlo floot snel daarop voor het einde van de wedstrijd en kon Berkum de derde opeenvolgende overwinning met een 'clean sheet' bijschrijven. In de ranglijst voor de 3e periode staat Berkum nu op een gedeelde 1e plaats met Eemdijk.

  Volgende week, zaterdag 8 april, wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZSV voor een halve finale plaats in de Districtsbeker Oost.

  Berkum- DHSC , 1 april 2023

  Eindstand 3-0 (ruststand 2-0 )

  Scheidsrechter Sander Huijs

  Gele kaarten: Lars van Gerner (Berkum),  Jordey ten Borgh, Soufyan Moro, Jeffrey Winkelman

  Opstelling Berkum: Huib Veurink , Frank van der Burg , Robert Talens ( 70. Boaz Rahajaan ), Dennis Horstman , Jorben Nieuwenhuis , Mike van Ekeren , Björn Bakker ( 41. Johnsen Bacuna ) , Mark van der Meulen , Lars van Gerner ( 66. Ivar Nijboer ) , Lars Miedema ( 66. Martijn Brakke ) , Chris van der Meulen.

  Opstelling DHSC: Niels Willemse, Kerem Cifi, Berry van ’t Land, Tom de Klein, Lars Middelwijk, Baggio Wallenburg (50.Lokmane Rajouai , Maurits de Baar, Souffyan Moro, Mohamed Camara, Jeffrey Winkelman (73. Quensley  Djudan van Buren ), Jordey ten Borgh ( 65. Renzo Veldman )

   

  Verslag: Peter Lips - Foto's Rainer Fröhlich