• Berkum2 blijft fit tijdens Corona-tijd met Strava

    Door Corona is het niet mogelijk voor het 2e van Berkum om gezamenlijk te training. Jammer, maar ook schadelijk voor de fitheid van de selectie. Om te zorgen voor de broodnodige beweging hebben alle spelers van Berkum 2 een cadeau ontvangen van de staf. Waar een enkeling had gehoopt op een flesje Bockbier, kregen de spelers een sportarmband waar je de smartphone in kunt stoppen tijdens het hardlopen.

  • Bij het cadeau werden instructies meegegeven om een Strava-account te openen. Strava is een online platform om sportprestaties bij te houden en te delen met vrienden. Door met de smartphone in de sportarmband te hardlopen en de sessie met behulp van GPS bij te houden, wordt van iedereen inzichtelijk hoe actief er gesport wordt. Om elkaars prestaties inzichtelijk te maken hebben we een Strava Club opgezet, waarin automatisch een klassement wordt bijgehouden met activiteiten.

  • Iedere week wordt er een Strava Challenge verstuurd, met een nieuwe uitdaging om met elkaar aan te gaan. De afgelopen week heeft de selectie 10 km of meer hardgelopen en dus stroomde de Berkum 2 tijdlijn vol met rondjes door Berkum, Aa-landen, Ittersum, Wipstrik, om de stadsgracht en zelfs uit Groningen.

    Berkum 2 zal fit zijn als we weer in competitieverband mogen voetballen! Fit blijven is één ding,  maar laten we hopen dat we snel weer met de voltallige selectie op de Vegtlust mogen voetballen!