• Vandaag moesten de vrouwen van vrouwen 1 al vroeg aanwezig zijn om zich klaar te maken voor een lange busreis, van 1 uur en 50 minuten, richting Heerhugowaard. De meiden hadden er veel zin in en waren gebrand om de drie punten mee naar Zwolle te nemen.

    Terug in een 4-3-3 formatie start Berkum Vr 1 de wedstrijd sterk tegen Reiger Boys. Goed positiespel levert een aantal mooie kansen op. Reiger Boys komt er af en toe op de counter goed uit. Zo raakt de spits de kruising. In de 10de minuut komt Berkum terecht op een 0-1 voorsprong. Door een goede combinatie komt de bal bij Suzie terecht. Zij snijdt goed naar binnen en ligt de bal breed op Jonne die binnen kan schieten. Niet snel daarna komt Reiger Boys op 1-1. De bal wordt door de linksbuiten voorgegeven en de spits kan afwerken. In de 37ste minuut krijgt Berkum een vrije trap op de rand van de 16. Deze wordt strak voorgegeven en kan ternauwernood worden weggewerkt door Reiger Boys. Berkum blijft het betere van het spel hebben, maar helaas valt vlak voor rust de 2-1 door een goed uitgespeelde counter van Reiger Boys.

    Berkum laat de koppies niet hangen en begint de tweede helft met frisse moed! Er volgen een aantal hectische minuten. In de 53ste minuut komt Reiger Boys goed door over links. Veronique moet aan de noodrem trekken en doet dit nét buiten de 16 meter. In eerste instantie geeft de scheidsrechter een penalty, maar na overleg met onze grensrechter Hans draait hij dit terug naar een vrije trap. Hier komt geen gevaar uit. Zo blijft Berkum in de wedstrijd om een resultaat mee naar Zwolle te nemen.

    In de 56ste minuut krijgt Reiger Boys een gele kaart na een onbezonnen overtreding. Tien minuten later volgt op fraaie wijze de gelijkmaker van Berkum. Een indirecte vrije trap volgt, omdat de keepster van Reiger Boys de bal langer dan 6 seconden in de handen heeft. Kyra weet hier wel raad mee en poeiert de bal, na een subtiel tikje van Frida, strak in de kruising! Berkum creëert na de gelijkmaker nog een aantal mooie kansen, maar weet deze helaas niet te benutten. De wedstrijd eindigt in een 2-2 stand. Enigszins teleurgesteld, maar toch met één punt terug in de tas naar Zwolle. 

    Berkum staat door dit gelijke spel op de 10de plaats. In de wedstrijd tegen Reiger Boys hebben de vrouwen laten zien dat er uitstekend positiespel kan worden gespeeld en hierdoor mooie kansen worden gecreëerd. Dit zullen ze dan ook meenemen naar de wedstrijd van volgende week, waarin het koploper Oranje Nassau treft. Dit zal een pittige wedstrijd worden, maar uiteraard gaan de vrouwen er alles aan doen om de punten in Zwolle te houden.