• Eerste punt is binnen voor Berkum Vrouwen 1 na een zenuwslopende slotfase

    Eindelijk is het zover. De eerste competitiewedstrijd is een feit. SC Stiens VR1 is vanuit Friesland naar Berkum gekomen om op het zonnige hoofdveld een mooie pot te gaan spelen. Dit is geen tegenstander die onderschat moet worden  en de ploeg  komt zeer gemotiveerd over om niet met lege handen terug te reizen naar het noorden. Het belooft een spannende en slopende  wedstrijd te worden. 

    Gelukkig hebben we genoeg supporters  aan de zijlijn die ons zijn komen aanmoedigen en is onze pupil van de week erbij om het eerste doelpunt binnen te slepen. De pupil Femke slalomt moeiteloos door de verdediging van Stiens en schiet de bal genadeloos binnen. Femke heeft er alle vertrouwen in en voorspelt een 2-1 winst!! 

    De aftrap is genomen en beide ploegen geven gas. De zon schijnt op de gezichten van de spelers en het zweet druipt van de voorhoofden. Beide ploegen gaan gelijk op maar langzaamaan begint Stiens meer grip te krijgen op de wedstrijd. Het is Stiens dat de eerste kans krijgt in de 13e minuut. Een mooi schot buiten de zestien van de nummer 12. Esmee (keepster) laat meteen zien dat ze scherp is en tikt de bal uit de hoek. Berkum antwoordt meteen met een mooie tegenaanval. (D)jonne wordt door Rena wegstuurt de hoek in en die geeft de bal hoog voor op het hoofd van Jorie. Jorie kopt de bal helaas net over! Twee minuten later krijgt Jorie nog een kans. (D)jonne stuurt Jorie weg met een steekbal waarna Jorie vanaf de linkerkant 1 op 1 komt met de keepster. Ze raakt de bal goed maar ook de keepster van Stiens is scherp. Ze maakt de goal goed klein en bespaart Stiens een achterstand. In de 25e minuut komt dan alsnog de voorsprong voor de thuisploeg. Jorie maakt een prachtige actie vanaf de linkerflank. De rechtsachter moet ingrijpen met een sliding wat leidt tot een penalty voor Berkum. Uiteraard loopt onze penaltykiller Lieke alvast richting de zestien om de bal op te eisen. Ze schiet de bal vol zelfvertrouwen in de rechterhoek, 1-0 voor de Berkum vrouwen. Stiens laat zien dat ze niet geschrokken zijn van de achterstand. Ze zetten de verdediging van Berkum opnieuw onder druk. Achterin bij Berkum ontstaat een rommelig moment. De verdediging krijgt de bal niet weggewerkt waardoor Stiens de kans krijgt om op goal te schieten, 1-1. Even later is duidelijk te zien dat de warmte zijn tol eist onder de speelsters en de rust komt als geroepen. De speelsters gaan naar binnen om het vocht en zout weer aan te vullen om de tweede helft weer te gaan knallen. 

    De tweede helft gaat beginnen. Stiens komt gemotiveerd uit de kleedkamer en zet de eerste 10 minuten volle bak druk op de bal. Berkum laat zich niet van de wijs brengen en probeert de rust in hun spel te bewaren. In de 62e minuut komt Rosan erin voor Frida. 3 minuten later komt ook Femke erin voor Rena. Berkum krijg nieuwe, frisse energie voor een nieuwe poging om op voorsprong te komen. De supporters laten zich horen en de thuisploeg gaat er weer in geloven. Maar ook Stiens blijft er voor gaan. In de 81e minuut wordt de spits van Stiens weggestuurd. Veronique kan niks anders dan ingrijpen met een sliding om een tegendoelpunt te voorkomen. Ze komt met de schrik vrij, de overtreding was buiten de zestien en ze krijgt een gele kaart. Gelukkig was dit niet voor niets, want Stiens weet de vrije trap niet te benutten. Dan komt 20 minuten voor tijd Dian in het veld. Dian is gebrand om te laten zien wat ze in huis heeft. Meteen de eerste kans voor haar schiet ze genadeloos binnen met een volley. Het publiek en de ploeg kan zijn geluk niet op, 2-1! De blijdschap duurt echter niet lang. Stiens krijgt een corner in de 88e minuut. De bal komt opnieuw in de kluts waardoor ze opnieuw de kans krijgen om de bal op goal te schieten, 2-2. De vrouwen van Berkum zijn verslagen en hangen met hun tong op de grond, maar hebben gestreden voor wat ze waard zijn. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, 2-2. Het eerste punt als debutant in de Hoofdklasse is binnen! Op naar volgende week waar we hopelijk wel de 3 punten pakken. We spelen om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau Vrouwen 1.