• De competitie in de hoogste klassen van het amateurvoetbal, waaronder de Hoofdklasse B waarin Berkum 1 uitkomt, zal niet vóór 5 februari worden hervat, zo heeft de KNVB meegedeeld. Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari.

“Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. De KNVB vindt het hierdoor niet verantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd. Nu de avondlockdown nog langer gaat duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari,” aldus de bond.

Volgens de KNVB ligt de prioriteit bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. “Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.”

De voetbalbond heeft dit besluit genomen na overleg met de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies en het Centraal Orgaan Hoofdklassen.

Eerder werd de wedstrijd van Berkum 1 bij Buitenpost op 13 november jl. afgelast, waarna in december ook de thuisduels tegen ONS Sneek en SDC Putten niet doorgingen. In januari stond op 22 januari een uitduel bij De Dijk op het programma en een week later zou Berkum in eigen huis tegen HZVV spelen.