• Het vernieuwde Berkum twee vliegt uit de startblokken.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk dan zover. We openden het voetbalseizoen met de eerste bekerwedstrijd. Bijna alles en iedereen van Berkum 2 heeft een metamorfose ondergaan. Alleen Alain (trainer) Hans en Leo, die twee worden maar niet ouder, waren nog herkenbaar vanuit het verleden (..). Veel ervaren spelers hebben vorig jaar aangegeven om elders te gaan voetballen waardoor er veel nieuwe gezichten te zien waren in de opstelling. Het vernieuwde Berkum 2 bestond zodoende uit een mooie mix van veel uit eigen jeugd doorgestroomde jonge talenten en een aantal ervaren voetballers.

Voor de beker is Berkum 2 ingedeeld in een poule met sc Lutten 2, Be Quick 28 2 en HTC 2. Om 11:45 uur was de aftrap van onze eerste bekerwedstrijd thuis tegen sc Lutten 2.

Overrompeling van de tegenstander.
    Gelukkig kon de wedstrijd doorgaan op het hittebestendige kunstgras van ons hoofdveld. Om 11:45 uur floot scheidsrechter Weuring voor de aftrap. Al na drie minuten wedstrijd kon de goaltune voor de eerste keer worden afgespeeld, want met een fraai afstandsschot wist Lars van der Haar het doel te treffen.

De buren in de omgeving van ons sportcomplex, die in de zon in hun tuintje zaten, konden er lekker voor gaan zitten, hun telraam pakken en 90 minuten lang naar de muziek van de goaltune luisteren. Want niet veel later stond de 2-0 op het scorebord door een doelpunt van Henk van den Hoorn na een geweldige steekpass van Jens Buitenhuis. We hadden de smaak te pakken. Berkum wist van geen ophouden en ging vrolijk door met het maken van doelpunten. Na 8 minuten lag de volgende bal al in het netje van sc Lutten. Asse Visscher wist een strafschop feilloos binnen te schieten, 3-0.

Vooraf hadden we tegen elkaar gezegd dat we geduld moesten hebben. Vanuit de verdediging rustig naar mogelijkheden en openingen zoeken om te scoren. Kansen zouden er altijd komen.

Maar de jongens hadden geen geduld. Na 11 minuten werd er weer gescoord en kwam een 4-0 tussenstand op het scorebord door een treffer van Henk van den Hoorn na een assist van Asse Visscher.

Storm gaat liggen.
    Na deze vliegende start werd het spel van Berkum wat minder en duurde het weer even voordat er gejuicht kon worden. De staf langs de kant werd bijna ongerust. Want het is en blijft voetbal, je weet maar nooit. Maar Mattijn Huizenga onderbrak de stilte en wist de ruststand te bepalen op 5-0 met een fraai afstandsschot.

Na een overrompelende 1e helft met 5 doelpunten leek de storm even te gaan liggen. Er kwamen nog wel voldoende mogelijkheden in de 2e helft om de score verder op te krikken, alleen werden deze niet in doelpunten omgezet.

Uiteindelijk zouden er nog twee doelpunten worden gescoord door Berkum.
    In de 67e minuut wist Kasper Jagt de score te vergroten naar 6-0. En de 7-0 kwam op naam van Rik Ngimbie.

Aardige warming up voor de a.s. bekerwedstrijd tegen Be Quick 22.

Een prima start dus van het bekertoernooi. Een keurige 7-0 overwinning voor Berkum 2 in het bekertoernooi waar het krachtsverschil, dat moet gezegd worden, tussen beide ploegen erg groot was.

Uiteindelijk maakte Berkum  in totaal 7 doelpunten door verschillende doelpuntmakers en wist keeper Sil Fidanni zijn doel schoon te houden.
    Aanstaande zaterdag wacht de volgende bekerwedstrijd bij en tegen Be Quick 28 2.