• In Memoriam Wim van Zon.

Op 9 september jl. overleed Wim van Zon. Wilhelm Petrus Frederik om precies te zijn. De mens Wim kan je vanuit verschillende invalshoeken typeren. Maar hij was vooral een familieman. Zijn (enige) kleindochter haalde vandaag (15 september)   tijdens de crematieplechtigheid op ontroerende wijze herinneringen op om deze typering te bevestigen. In 2019 hebben Wim en Dini nog hun 60 jarig huwelijksjubileum mogen vieren. In  november kwamen er qua gezondheid minder goede berichten. Zeker naar het gevoel van zijn vrouw en directe naasten hadden zij gehoopt dat hij, ondanks zijn ziekte,  nog wat langer onder hen zou kunnen zijn. Hij werd 86 jaar.

Wim was, met een kleine onderbreking, vanaf de oprichting van Berkum (1961) lid van Berkum. Hij was een man van muziek en gezelligheid. Een ware entertainer destijds bij feesten in ‘Ons Hoekje’. Ook later, op De Vegtlust, wist hij met zijn accordeon de stemming erin te houden. Vanaf de eerste wedstrijd in 1961 was Wim als keeper erbij. Na vijf jaar keepen in het  1e elftal en een paar jaar in het 3e, werd hij grensrechter bij het 1e, keeperstrainer, KNVB scheidsrechter, bardienst coördinator, nachtwaker bij de Middenstandsshows en 10 jaar secretaris. Tot aan zijn ziekte bleef hij actief als vrijwilliger. Bij thuiswedstrijden van Berkum 1 vervulde hij de rol van ‘poortwachter’, bij de entree van De Vegtlust. Bijzonder nietwaar, hij begon als keeper en eindigde geheel in stijl als ‘poortwachter’. Wanneer we straks bij thuiswedstrijden van Berkum 1 ons sportpark oplopen, door het al dan niet geopende hek, moeten we maar even naar boven kijken en ons herinneren dat dat de laatste jaren de plek was van Wim.

Een veelzijdig en warm mens. Als vereniging zijn we heel dankbaar voor zijn vele nuttige en plezierige bijdragen binnen de club. Wij wensen Dini, zijn vrouw, en de naaste familieleden de kracht om hun leven zonder hem op waardige wijze voort te zetten.

Zaterdag aanstaande hangt op De Vegtlust de vlag halfstok. Waarmee wij als vereniging met respect en waardering afscheid  nemen van een man die VV Berkum mede groot heeft gemaakt.

Namens Algemeen Bestuur VV Berkum.