• Indeling Hoofdklasse B bekend

De indelingen van de hoofdklassen van het amateurvoetbal zijn bekend, zo meldt sportsite Tweenul.nl, met daarbij de aantekening dat dit officieel bekend wordt gemaakt op 1 juli. Niet verrassend is dat Berkum in het seizoen 2020-2021 weer actief is in de Hoofdklasse B.

Wél nieuw is dat de hoofdklassers niet beginnen in het laatste weekeinde van augustus, zoals eerder was aangekondigd, maar in het weekeinde van 5 en 6 september. Dat geldt ook voor de clubs uit de tweede en derde divisie.

Drie ‘nieuwkomers’
    Nieuwkomers in de Hoofdklasse B zijn komend seizoen ONS Sneek, dat op eigen verzoek is ‘afgedaald’ uit de Derde Divisie en het Drentse Noordscheschut, dat promoveerde uit de noordelijke 1e Klasse E. Omdat verder Purmersteijn terug is gekeerd naar het zondagvoetbal kwam er nog een plaats vrij in de Hoofdklasse B, die is ingenomen door ‘oude bekende’ AZSV.

Strijd
    De clubs die in het seizoen 2020-2021 in deze klasse de strijd aan zullen gaan met VV Berkum zijn, in alfabetische volgorde, AZSV (Aalten), Buitenpost, De Dijk (Amsterdam), DETO Twenterand (Vriezenveen), Eemdijk (Bunschoten), Flevo Boys (Emmeloord), Genemuiden, HZVV (Hoogeveen), Noordscheschut, NSC Nijkerk, ONS Sneek, SDC Putten, Swift (Amsterdam), Urk en Volendam.