• J017-1 onbedreigd naar eenvoudige zege. Nog 2 finales!

Op de warme zaterdag speelde Berkum een stabiele pot en won dikverdiend tegen DOS Kampen 017-1. Bij Berkum ontbrak de "Capitano"  Lars van Gerner die in Londen zat. Ook zonder onze regisseur was de verwachting dat Berkum tegen de nummer laatst geen punten zou gaan verliezen. Deze ingecalculeerde 3 punten moesten nog wel even binnen geharkt worden. Afgelopen week had er een groepsessie plaatsgevonden waar verwachtingen individueel en als team uitgesproken zijn. Dit om de zo de cruciale fase waarin het team zit ongestoord door te komen. Prima gedaan!

1e helft
    Berkum draaide DOS Kampen vanaf het begin de duimschroeven aan om zo snel tot scoren te komen. Het zo gehoopte vroege doelpunt viel na 5 minuten. Daniel gaf een perfecte voorzet af en David toornde hoog boven zijn tegenstander uit. Met een prima kopbal liet hij de 1e goal noteren.

Hierna volgde een periode waarin Berkum na een groot aantal goed opgezette aanvallen helaas niet tot afronden kwam. Er zaten echt een paar oogstrelende aanvallen bij. Hiermee liet Berkum DOS te lang in leven. DOS kon hier eigenlijk niets tegenover stellen.  In de 20e minuut kwam DOS echter tegen alle verhoudingen in op een gelijke stand.

Een totaal ongevaarlijk schot dat eigenlijk meer op een terugspeelbal leek werd door onze keeper , laten we het maar even zo zeggen, niet helemaal goed verwerkt. 1 die past in de categorie: laten we de keeper even vragen wat hij nou precies van plan was?? DOS vierde zijn 12e doelpunt in 23 wedstrijden uitgebreid. Daar moet je ook even de tijd voor nemen??..

Berkum ging onverstoord door met waar het mee bezig was. De vandaag zeer actieve Daniel nam de voorhoede op sleeptouw en de kansen, kansjes en mogelijkheden regen zich aaneen.  Alex schoot een gegeven penalty onberispelijk in zodat de verdiende 2-1 voorsprong er weer was.

Na wat geklungel in de achterhoede bij DOS ontfutselde Cees in de 35e minuut de bal en legde de bal keurig terug op Daniel die zijn dikverdiende goal binnen kon schuiven. De ruststand werd daarmee bepaald op 3-1.

2e helft
    De tweede helft was meer genieten van het lekkere zonnetje en het gezelschap rond het veld. Berkum wist dat de wedstrijd al gespeeld was. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het doelsaldo van de concurrent Nieuwleusen niet meer te overbruggen. Het beschermen van de voorsprong had prioriteit nummer 1. Het gaspedaal hoefde niet ingedrukt te worden. We waren even bezig in de tweede helft toen Daniel een bal onderschepte  ter hoogte van de middellijn. Zette de brommer aan en omspeelde de keeper. Een zeer beheerste goal! 4-1.

Het hoogtepunt van de tweede helft was de goal van Simon in de tweede helft. Simon kon na lang blessureleed weer wat minuten maken en scoorde fraai de 5-1. Dit was tevens de eindstand.

Een reguliere overwinning waar er 3 punten op het conto konden worden bijgeschreven. In de middag kwam hierbij het bericht dat 1 van de nog twee concurrenten VVOG 017-1 thuis had verloren van SV Twello. Deze staat nu op 9 punten achterstand met nog 3 wedstrijden te spelen. Dus deze zijn praktisch uitgeschakeld maar theoretisch nog niet.

Vervolg
    Berkum 017-1 gaat nu even de mei vakantie in waarin de accu opgeladen kan worden voor de 2 wellicht 3 beslissende wedstrijden van het seizoen. Concurrent Nieuwleusen staat op 6 punten die in 3 wedstrijden natuurlijk nog overbrugd kan worden. Het feit dat Berkum alleen zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloren heeft sterkt wel de overtuiging dat de 017 dit eigenlijk niet meer mag weggeven.

Het blijft echter voetbal waar soms andere factoren verrassingen teweeg kunnen brengen. Op 11 mei volgt de lastige uitwedstrijd tegen SV Twello die dus zaterdag VVOG van zijn kampioensaspiraties beroofde. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Op zaterdag 18 mei, en noteert U deze vast in uw agenda,  volgt de wedstrijd tegen SV Nieuwleusen. Hier kan Berkum het kampioenschap eventueel behalen of kan SV Nieuwleusen de kampioensstrijd een totaal andere wending gaan geven. Ver vooruit gekeken maar het belangrijkste volgt op 11 mei! De uitwedstrijd tegen SV Twello. Zoals trainers Cas en Johan de hele tijd geroepen hebben: "stap voor stap en wedstrijd voor wedstrijd!" Maar eerst even genieten van een korte break. Wordt vervolgd op 11 mei!