• JO11-5 Kampioen voorjaarscompetitie!

Het seizoen ‘18-‘19 begon voor de stoere mannen van team 5 van jongens onder 11 niet goed. Ze waren te hoog ingedeeld en kregen iedere week te maken met grote verliezen. Om de moed erin te houden, sloegen we als ouders de handen ineen om het moreel hoog te houden: door een frikadel, een kop warme chocomelk en een heleboel complimenten. Leren verliezen is een goede les én een manier om te zien hoe sterk je team echt is.

In de voorjaarscompetitie werden ze opnieuw ingedeeld en door de positieve teamspirit werd er hard geknokt voor de overwinning. En het leek ze iedere week beter te lukken. Totdat ze op zaterdag 11 mei, de een-na-laatste wedstrijd al zeker konden zijn van de kampioenstitel. En wat een duel werd het. Na de eerste spannende 10 minuten (het stond toen 1-1), gingen ze los. Halverwege de wedstrijd stonden de kerels op ruime voorsprong, de titel kon hen niet meer ontgaan.

Wat er toen gebeurde toont dat het ware kampioenen zijn: de spitsen werden verdedigers (want: ‘Wij scoren al zo vaak!’) en de verdedigers kregen een kans om in deze kampioenswedstrijd te scoren. Zelfs de keeper scoorde in de laatste minuut nog een goal! Thijmen, Li Jing, Riemer, Tinco, Tijl, Igor, Job, Hugo, Robin en Folke van harte gefeliciteerd met jullie sportieve overwinning!! Dat feestje is gevierd met een beker voor iedere speler en een lekker stuk taart!