• JO19-1 onbedreigd naar tweede zege in kampioenspoule

JO19-1 speelde zaterdag zijn tweede wedstrijd in de kampioenspoule. Alleen het kampioenschap geeft recht op promotie naar de 4e divisie. Vorige week zaterdag werd er eenvoudig thuis gewonnen van Unicum O19-1. Afgelopen zaterdag werd er met 0-3 gewonnen bij ZAC 019-1.

Het team van trainer Wil Schelhaas wordt wat geteisterd door blessures en andere reden van afwezigheid. De afgelopen weken bestond het team voor een deel uit jongens van de 017-1 en de 019-2 die de opengevallen plekken prima invulden. Zo ook afgelopen zaterdag.

In de najaars competitie werd de enige nederlaag geleden tegen ZAC 019-1. Berkum was dus beducht voor zijn tegenstander. Zonder dat het groots speelde had je niet het idee dat het verkeerd kon gaan aflopen. Redelijk onbedreigd liep het team naar een betrekkelijk eenvoudige zege.

1e helft

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was er niet veel te beleven voor beide doelen. Het spel speelde zich voornamelijk af tussen beide zestien meters zonder dat de keepers echt in actie hoefden te komen. Na 22 minuten kreeg Berkum zijn eerste echte grote kans toen Daniel twee keer inschoot en de keeper van ZAC twee keer met een reflex redde. Dit was het sein voor Berkum om de duimschroeven wat verder aan te draaien.  Tobias miste jammerlijk toen hij een vrije trap van Lars met buitenkant rechts name terwijl binnenkant linkervoet meer voor de hand had gelegen.

Een zelfde actie als bij Daniel voltrok zich in de 35 minuut toen Jaro ook twee keer de keeper op zijn weg vond. Het was wachten op het moment dat de trekker echt overgehaald ging worden. Dit gebeurde dan ook in de 40 en 45 minuut. Eerst schoot Lars een vrije trap bekeken in en op slag van rust schoot Jaro uit de draai de 0-2 binnen. Lekker momentje om te scoren.

2e helft

De tweede helft kwam Berkum op wat speldenprikjes van ZAC na geen moment in de problemen. Waar in de eerste helft met name in de achterhoede regelmatig verkeerde keuzes gemaakt werden stond dit in de tweede helft een stuk beter. Het enige schot van ZAC in de wedstrijd tussen de palen kwam uit een vrije trap die door Jasper stijlvol werd verwerkt. Toen invaller Wiebe halverwege de tweede helft knap de 0-3 binnenschoot was het gedaan met het kleine beetje geloof van ZAC.

Berkum kon voor de tweede keer de volle buit bijschrijven. A.s. zaterdag speelt Jo19 niet. Volgende week dinsdag speelt het in de kwartfinale van de beker tegen SJO FC Dalfsen. Daarna wacht op 29 februari de thuiswedstrijd tegen SV Schalkhaar die ook nog zonder puntverlies is.