• JO19-1 pakt ticket voor promotiepoule

Zaterdag behaalde de JO19-1 zijn eerste doelstelling van het seizoen. Het kwalificeerde zich voor de voorjaars kampioens poule waarin zij gaat strijden om promotie naar de 4e divisie.

Berkum wist wat vandaag te doen was om deze promotie af te dwingen: dat was winnen. Op het sfeerloze sportpark van CSV’28  was de wedstrijd weggestopt op een achteraf veldje. Het was even wennen om weer op een grasveld te spelen. Geen verlichting aanwezig terwijl de wedstrijd pas om 15:09 startte zodat de duisternis ook nog om de hoek kwam kijken. Hoofdklasse onwaardig! Terwijl de verlichte velden bezet werden door CSV 1 en 2 tegenwoordig opererend op 4e en 3e klasse nivo. Keuzes maken heet dat…

De jongens van de 019-1 lieten zich er niet door van de wijs brengen. Daarbij aantekenend dat CSV’28 ook totaal niet bij machte was om het Berkum deze middag maar enigszins moeilijk te maken. Het kwam tot welgeteld 2 schoten binnen de palen waarvan er 1 binnenviel. Berkum verzuimde om richting de dubbele cijfers te gaan terwijl qua kansen dit er zeker in had gezeten. De eindstand werd 1-4.

De ploeg van trainer Wil Schelhaas begon voortvarend toen na 6 minuten een voorzet van Tobias smoorde en Lars vanaf 6 meter probleemloos kon binnen schuiven. Dit was het begin waarop je zat te wachtten. Berkum zette CSV onder druk en creëerde een handvol (halve) kansen. Het was wachten op de volgende goal. Na een schot van Lars bleef aanvoerder Jens op de achterlijn zitten en was te geblesseerd om door te gaan. Hij moest zich laten vervangen voor Tim, die dit prima oppakte.

Na wat omzettingen pakte Berkum zijn spelletje weer verder op. CSV was totaal niet in staat om wat te creëren waarbij het spelletje op goed geluk veelvuldig werd ingezet door de keeper. Waar je vanuit je opleiding met een O19-1 team toch probeert om met een gedachte te gaan voetballen, had de keeper van CSV daar ook een gedachte over. Hij schoot elke bal vanuit zijn handen maar naar voren om de spitsen aan het werk te zetten. Deze zaten deze middag echter stevig in de tang bij Stijn, Alex, Bart en Jeroen.

Berkum deed te weinig met de mogelijkheden en ging met een magere 0-1 rusten.

Kort na  rust kreeg Berkum de ideale gelegenheid om op 0-2 te komen. Alex soleerde door de verdediging heen en werd bij het inschieten in zijn rug gelopen. Bal op de stip. Bij afwezigheid van Jens pakte Lars zijn verantwoordelijkheid maar miste helaas. 10 minuten later maakte Lars zijn misser goed om alsnog de 0-2 binnen te schieten. Door deze treffer leek Berkum wat bevrijd en voetbalde zich naar een groot aantal kansen waarbij het blaadje van de reporter ter plekke al snel volliep. Luuk raakte nog een keer de lat en kopte even later de 0-3 binnen.

Nadat Bart zichzelf wat overschatte viel kort daarna de totaal onnodige 1-3 van CSV’28. Hierdoor konden de  mannen uit Stadshagen hun 11e in de schoot geworpen doelpunt van de competitie begroeten. Berkum ging vrolijk door en in de slotminuut kwam de definitieve score van 1-4 op het bord. De toeschouwers konden het nog net zien om dat de duisternis al behoorlijk aan het toeslaan was.

Berkum deed wat het moest doen en door de uitslagen op de andere velden weet het zich al gekwalificeerd voor de kampioenspoule. Met een gemiddeld aantal doelpunten van 4 per wedstrijd en 1,5 tegen lijkt de verhouding wel kloppend maar zal er straks wel wat anders van de jongens gevraagd worden.

Er worden door betere tegenstanders minder kansen weggegeven en zal er meer gevraagd worden van de verdediging. Kortom er zal zuiniger omgegaan moeten worden met de kansen en minder doelpunten door persoonlijke fouten moeten ontstaan. Hierin kan Berkum zich al de komende wedstrijden verbeteren als er nog aangetreden gaat worden in de stadsderby’s tegen ZAC en WVF Deze bevinden zich in de top 5 en hebben de komende twee wedstrijden nog punten nodig om zich ook te kwalificeren.

Stadshagen kunnen we gelukkig achter ons laten. Zaterdag op naar Zwolle-Zuid voor een potje tegen ZAC om 12:15 u.  (Dan hebben we gelukkig geen verlichting nodig)