• JO19-1 schrijft er weer 3 puntjes bij.

Berkum 019-1 had ook vanmiddag geen kind aan zijn tegenstander. IJVV werd de volgende overwinning voor het elftal van trainer Wil Schelhaas. Het wordt zo langzamerhand wel pijnlijk duidelijk dat het niveau van de Hoofdklasse door de vrije inschrijving hard achteruit aan het gaan is. Het team van Wil zal zich binnen de wedstrijden andere doelstellingen moet stellen om , buiten de drie puntjes, extra voldoening uit zijn wedstrijden te halen.

Wat niet wil zeggen dat het allemaal vanzelf gaat. Daar is het veldspel van de 019-1 nog te ondermaats voor. Ook deze middag aan beide kanten veel slordigheden, zoeken van te moeilijke oplossingen, veel technische fouten en misverstanden. Daar ligt voor Berkum nog veel verbeter potentieel. Er is echter wel genoeg individuele klasse om de wedstrijden betrekkelijk eenvoudig te winnen. (gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd) en weinig tot geen kansen weg te geven.

1e helft

3 minuten na de aftrap was wel duidelijk hoe de verhoudingen deze middag op het veld zouden zijn. In een rap tempo regen de kansen zich aaneen en konden we al snel 3 100% kansen noteren.

Na 5 minuten lag de eerste bal dan ook al in het netje. Een harde voorzet van Joey werd door Daniel met het dijbeen binnen gelopen. 1-0.  10 minuten later raakte dezelfde Daniel de paal. Het was wachten op het volgende doelpunt. Een corner werd door Alex bij de tweede paal keurig doodgemaakt en teruggelegd op Daniel die zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot.

IJVV kon over de hele wedstrijd geen enkel noemenswaardig gevaar stichten voor de goal. Het bleef bij kleine speldenprikjes. In de tussentijd raakt Jens nog maar eens de paal en konden we na 45 minuten gaan rusten.

2e helft

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Berkum speelde in een te laag tempo. Het gevaar is altijd dat je in het tempo van je tegenstander meegaat. De matige weerstand gaat in je hoofd zitten en op het veld gaat het dus ook allemaal te makkelijk. Berkum verzuimde daarbij ook nog eens om zijn toch nog talrijke kansen te benutten. Tobias en Daniel profiteerden beiden van geklungel door de keeper van IJVV. De eindstand werd hiermee bepaald op 4-0. Dit was een magere score gezien de verhoudingen op het veld.

O19-1 klom hierdoor naar plek 3 op de ranglijst. Deze plek volstaat om in de tweede helft van het seizoen te gaan meestrijden om het kampioenschap in de kampioenspoule. Nog 6 wedstrijden te gaan.

Volgende week uit naar DOS Kampen. Aanvang 15:00.