• JO19-1 slikt eerste nederlaag

Berkum 019-1 moest zaterdag zijn meerdere in ZAC 019-1 erkennen. Waar Berkum eigenlijk nergens meer voor voetbalde moest ZAC winnen om zijn kans te behouden op een ticket voor de promotie poule. Berkum miste naast 3 basis spelers ook nog de absolute wil om te winnen en keerde met een terechte nederlaag huiswaarts.

1e helft

De trouwe volgers van de 019-1 zagen al snel na het beginsignaal dat er vandaag een andere tegenstander aan de aftrap stond dan de weken ervoor. ZAC toonde veel voetballend vermogen waar Berkum het de hele middag lastig mee zou hebben. De eerste twintig minuten gebeurde er weinig voor beide doelen en werd het voornamelijk een gevecht op het middenveld. Door het ontbreken van Jens en Niek ontbeerde het vandaag hier aan duelkracht en voetbal gogme en wist Berkum geen druk op de bal te krijgen. Als daarnaast het spel in veel opzichten ook nog wat onnauwkeurig en soms slordig wordt speel je een voetballende ploeg in de kaart. Toch was het Berkum die op een 0-1 voorsprong kwam. Na een prachtige dieptebal van Alex was Luuk iets eerder bij de bal dan de keeper van ZAC. Luuk kon nog net voorzetten en bij de tweede paal had Tobias weinig moeite om de bal in te koppen. 0-1. Kort daarna was Daniel niet daadkrachtig genoeg toen een vrij in te koppen bal veel te simpel naast gekopt werd. De 0-2 bleef hierdoor uit.

ZAC zette wat aan en de eerste voortekenen van de gelijkmaker hingen in de lucht. Nadat een vrije trap al op de lat belandde was het kort daarna wel raak. Bart liet zich te makkelijk uitspelen, waar een klein overtredinkje genoeg was om de angel uit de aanval te halen, de lage voorzet hierna was een prooi voor de spits van ZAC om binnen te tikken. 1-1.  Kort voor rust lanceerde Alex  Luuk nog een keer waarna de bal veel te slap werd ingeschoten. Ruststand 1-1.

2e helft

In de tweede helft ontspon zich een leuk voetbal gevecht waarbij uiteindelijk ZAC aan het langste eind trok. Het spel golfde heen en weer waarbij Berkum wel wat beter voor de dag kwam als in de eerste helft. Het spel kantelde wat de kant van Berkum op zonder dat dit tot grote kansen leidde.

Het was ZAC die de 2-1 voorsprong pakte. Berkum had de hele middag zijn handen vol aan de lange spits van ZAC. Fysiek sterk en slim in de duels. Na een schermutseling werd op de rand van de zestien een vrije trap toegekend die feilloos werd binnen geschoten. 2-1.

Berkum kwam tot de ontdekking dat een nederlaag toch niet heel leuk zou zijn en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel 5 minuten voor tijd toen wederom Tobias snoeihard na een corner inkopte. ZAC realiseerde zich ook dat een punt haar niet verder zou helpen dus werd er snel op zoek gegaan naar de winst. Deze viel uiteindelijk kort voor tijd. Weer werd een cruciaal duelletje aan de zijlijn niet gewonnen waar ook hier een overtredinkje de angel uit de aanval had gehaald. De verdiende 3-2 werd binnen geschoten. Kort hierna luidde het eindsignaal.

Berkum werd geconfronteerd met zijn eerste nederlaag. ZAC leverde in dit mooie voetbalgevecht net die paar procent meer die een ploeg nodig heeft die nog ergens om speelt. Het was jammer dat Berkum in de eerste wedstrijd met serieuze tegenstand niet compleet kon aantreden maar mag dit niet als excuus aanwenden. ZAC was vandaag de verdiende winnaar en deed goede zaken in de competitie. Berkum weet wat haar te wachten staat in de kampioenscompetitie en zal op veel fronten verbetering moeten tonen. Het zal fanatieker, minder slordig en slimmer moeten zijn. Een mooie leermoment en wake up call voordat de competitie begint waar het echt om de knikkers gaat.

Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen WVF om 14:45.