• JO19-1 toont veerkracht tegen DOS Kampen

  Berkum 019-1 toonde vandaag twee gezichten. Het elftal van trainer Wil ging totaal onnodig met een 2-0 achterstand de rust in. Het elftal rechtte zich echter de rug en won volkomen verdiend alsnog met 2-3.

  1e helft

  Berkum startte goed tegen DOS kampen en liet meteen zien wat de intenties voor de middag waren. Voetballend zag het er beter uit als de afgelopen weken. Er waren kleine kansjes te noteren voor Daniel en Tobias. Na 13 minuten kwam DOS echter op fraaie wijze op voorsprong. Er was te weinig druk op de bal en de speler van DOS kreeg alle gelegenheid om te schieten. De bal verdween prachtig achter de kansloze Jasper. Berkum pakte zijn spelletje snel weer op. Het probleem lag echter in het feit dat het allemaal in een veel te laag tempo plaats vond waardoor DOS te makkelijk overeind bleef.

  Tot aan de zestien zag het er allemaal best aardig uit maar de juiste eindpass of vernuft om te afronding te komen ontbrak. DOS stelde hier bitter weinig tegenover. Al moet gezegd worden dat de achterhoede met de herstelde Jarik en de sterk voetballende Alex hier ook debet aan waren.

  Na een half uur was de grootste kans voor Berkum toen Joey  te weinig deed met een schotkans van een metertje of 7. Nadat daarna nog een balletje van Joshua van de lijn werd gehaald leek het erop dat de ruststand 1-0 zou zijn. DOS kreeg in blessuretijd echter nog een corner. Nadat de scheidsrechter een ogenschijnlijke duwfout op de keeper onbestraft liet tikte DOS bij de tweede paal de bal makkelijk binnen. Volledig tegen de verhouding in, maar wel de harde realiteit, was het 2-0 voor de thuisploeg.

  2e helft

  Trainer Wil kreeg met de juiste bewoordingen in de rust het team weer in de juiste modus. Er werd gewisseld . Niek kwam erin en Joshua werd als aanvallende rechtsback opgesteld. Dit pakte gedurende de tweede helft prima uit. Berkum kon druk op de bal houden en pakte DOS meteen bij de strot en maakte als enige aanspraak op de volle winst.  Berkum kreeg meteen een steuntje in de rug toen na 2 minuten de bal na een handsbal al op de stip ging. Dit klusje is Jens het hele jaar al toevertrouwd. 2-1.

  DOS kwam nog maar heel zelden van zijn helft af. De kansen en kansjes regen zich aaneen. In de 65e minuut rondde Joey fraai af en schoot de 2-2 binnen. De aanwezige Berkum supporters voelden de tweede helft aan dat er een mooie “ remontada” in de maak was. Nadat de eerste 2-3 dubieus werd afgekeurd was het de tweede helft sterk spelende Joshua die vanuit een doodspel moment bij de tweede paal binnenschoot. De ontlading bij de spelers van Berkum was groot na deze goal. Na het laatste fluitsignaal van de scheidrechter was de ontlading opnieuw groot. De 019-1 toonde veerkracht en heeft hiermee in zijn ontwikkeling ook weer een stap gemaakt. Dit maakt sport ook mooi. Never give up! There is always a chance…

  Berkum 019-1 staat nu op de tweede plaats op 1 punt van koploper Nunspeet.

  Volgende week opnieuw naar Kampen. Om 15:00 tegen Go Ahead Kampen O19-1.