• JO19-1 vergeet te winnen van WVF O19

Berkum JO19-1 speelde zaterdag voor de tweede keer in korte tijd tegen WVF. Berkum creëerde genoeg kansen om te scoren maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. 2 - 2

Hiermee speelde JO19-1  voor de twee keer gelijk in de bekerpoule. Volgende week speelt Berkum de laatste poulewedstrijd uit tegen Lelystad en spelen ASVD en WVF tegen elkaar. Doordat ASV Dronten met maar liefst 17-0 won van Lelystad lijkt er een klein wonder nodig om Berkum door te laten gaan. Het lijkt erop dat de jongens van trainer Robin Dijk zich kunnen gaan richten op de competitie.

De toeschouwers kregen zaterdag een aantrekkelijke pot voetbal voorgeschoteld. Twee ploegen die graag vooruit voetballen en een hoop getalenteerde voetballers met zich meebrachten. Ook zoals in de vorige wedstrijden wist Berkum een aantal goede mogelijkheden en kansen te creëren maar vergat het zichzelf te belonen.

Na 6 minuten was het Lars van Gerner die het eerst schot loste en de keeper op de proef stelde. Kort daarna bracht de keeper van WVF met een uitgestrekte arm redding op een diagonaal schot van Stijn Jagt. WVF kwam er ook een aantal keren gevaarlijk uit maar wist daarbij ook keeper Finn Jordans niet te verschalken.

Daniel van de Ploeg kreeg een paar goede mogelijkheden maar lijkt het vizier nog niet op scherp te hebben staat. Laten we die goals maar bewaren voor de competitie lijkt het. David Albino raakte tussendoor na een afgeslagen corner,  de lat. Het notitieblokje liep langzaam vol met kansen en mogelijkheden maar nog geen gewilde doelpunten.

Vlak voor rust kwam WVF als eerste op voorsprong toen er vanaf de zijkant te makkelijk nog een voorzet gegeven kon worden. De bal viel precies tussen twee verdedigers in op het hoofd van de spits die de bal voor het inkoppen had. 0-1. Dit leek dan ook de ruststand te worden.

De gelijkmaker viel gelukkig nog voor rust toen Lars van Gerner door de verdediging slalomde en knap afrondde. Lars heeft toch wel een patent op het maken van mooie goals.

Na de drinkpauze ging het leuke spel van beide ploegen vrolijk door. Berkum was de ploeg die het meest aanspraak mocht maken op de voorsprong en die ook kreeg na een benutte strafschop van Lars van Gerner na een duidelijke overtreding op Kees Schuit.

WVF kwam er nog sporadisch maar wel dreigend uit. Er moest nog een keer op de lijn redding gebracht worden door Berdan Ates. In de 30e  minuut ging de bal op de stip. De strafschop werd wat makkelijk gegeven door de scheidsrechter. Het was niet echt duidelijk wat nu de overtreding was.

Dit buitenkansje werd benut door WVF waarmee de eindstand op 2-2 kwam.

Net als vorige week verzuimde Berkum afstand te nemen van de tegenstander. Berkum was achteraf het meest teleurgesteld en dat zegt genoeg. Conclusie vandaag was dan ook dat de kansen beter benut zullen moeten worden. WVF heeft ook divisie nivo en zal mee gaan doen om de bovenste plek in de Hoofdklasse als je dan zoveel meer mogelijkheden krijgt moet je jezelf wel belonen.

Volgende week zal er uit bij Lelystad een telraam aan goals nodig zijn om door te komen. De wonderen zijn de wereld niet uit dus de mannen van Robin Dijk zullen er voor moeten gaan.