• JO19-1 wint ook van SC Genemuiden JO19-1

  Berkum O19-1 speelde zaterdag door de Covid maatregelen op een bijna verlaten sportpark de Wetering in Genemuiden. In navolging van ons Eerste vorige week won ook de O19-1 van SC Genemuiden. Eindstand 0-2.

  Berkum speelde een wat moeizame eerste helft maar had welleswaar een optisch overwicht en voetbalde ook wat beter dan Sportclub . Het had zichzelf wat makkelijker kunnen maken als het een van de 3 – 100% kansen had benut die het kreeg in de eerste helft. Nu bleef het te lang onnodig spannend. Het verschil in kracht werd pas in de tweede helft uitgedrukt in goals.

  Ook in deze wedstrijd was het uiteindelijk Jaro Wink die score wist te openen en ervoor zorgde dat hij daarna weer de oorzaak was van de benutte penalty van Lars van Gerner.

  In de eerste helft kreeg Berkum de beste kansen maar moest het op zijn hoede zijn voor de uitvallen van SC Genemuiden zonder dat deze toch echte kansen kwam. Met name het weggeven van corners bracht gevaar met zich mee omdat Sportclub over een behoorlijke luchtmacht beschikte. Uiteindelijk bleef het doel van Berkum wederom schoon.

  In de tweede helft begon Berkum goed aan de wedstrijd. Nadat de al weken geblesseerde Lars van Gerner inviel begon het voetballend meteen weer beter te lopen. Na wat omzettingen in het elftal van trainer Robin Dijk ging Berkum op zoek naar de openingstreffer.

  Nadat keeper Finn Jordans de beste mogelijkheid van Genemuiden in de wedstrijd onschadelijk maakte was het de sterk spelende Alex van Hoesel die Jaro Wink in staat stelde om te scoren. Nadat van Hoesel de bal oppikte in de laatste linie dribbelde hij 4 spelers van Genemuiden voorbij en wist in de zestien Jaro Wink te bereiken. Deze schoot uit een moeilijke hoek de bal prachtig in het dak van het doel. 0-1. De prachtige in dribbel actie werd daarmee passend beloond.

  Het was meteen duidelijk dat daarmee een last van de schouders van Berkum afviel en er makkelijker gevoetbald werd. Uiteindelijk viel de 0-2 uit een penalty. Het was wederom Jaro Wink die na een individuele actie in de zestien neergelegd werd. De penalty was een prooi voor Lars van Gerner.

  De afhankelijkheid  van de middenvelders werd hiermee nogmaals aangetoond.

  De voorhoede van Berkum maakt een lastige periode door. Ondanks dat er hard gewerkt wordt weet zij het net, ook bij 100% kansen,  maar moeilijk te vinden waardoor er teveel afhankelijkheid is van het scorend vermogen uit de middenlinie. Laten we hopen dat zij het tij weten te keren. Als er 1 schaapje over de dam is…….

  Al met een al een reguliere overwinning op SC Genemuiden van de mannen van trainer Dijk. Het liet de tegenstander te lang in leven zonder dat het echt in de problemen kwam.

  Volgende week wacht de volgende uitdaging met NEO uit Borne.

  Tot dan! lijkt mij niet een passend slot van dit stuk.

  Wij houden u op de hoogte hoe het daar is gegaan lijkt beter….