• Martin Kouwen en Gé Mulder benoemd tot erelid VV Berkum.

Gisteravond (20 november jl.) op de Algemene Ledenvergadering van VV Berkum heeft het Algemeen Bestuur twee Berkumleden voorgedragen om door de ALV benoemd te worden tot erelid.
    Een (verdiende) verrassing. Uiteraard voor de twee betrokkenen, maar ook voor de aanwezigen op de ALV.
    Secretaris Aart Schippers leidde de voordracht van Martin Kouwen in. Door het opsommen van steeds herkenbaarder eigenschappen en kenmerken werd geleidelijk aan wel duidelijk welke richting het op ging. En bij de laatste zinnen kon er geen misverstand meer over bestaan dat het slechts kon gaan over één persoon, Martin Kouwen.

Voorzitter Jan Teun Fuller introduceerde de 2e voordracht, Gé Mulder, door het samengevat memoreren van zijn spelers- en vrijwilligerscarrière bij VV Berkum.

Met beide voordrachten werd door de aanwezigen op de ALV met luid applaus ingestemd. Waarna bloemen en een gepast cadeau aan betrokkenen werden overhandigd.

Hieronder de op de ALV ingebrachte ‘profielschetsen’.

Martin Kouwen.
    Introducerend verhaal op de bekendmaking van de voordracht van Martin Kouwen.
    Dit was beschikbaar op papier, om welke reden het hier in zijn geheel afgedrukt kan worden.

Beste mensen,

We hebben als Algemeen Bestuur ons voorgenomen om op deze Algemene Ledenvergadering 2 personen als erelid van VV Berkum voor te dragen.

In onze statuten staat dat op voordracht van het bestuur een lid die zich buitengewoon heeft ingezet voor de vereniging kan worden benoemd tot erelid.
    En beide personen hebben zich gedurende een lange reeks van jaren meer dan verdienstelijk ingezet voor de VV Berkum.

En ik mag de eerste persoon aan u voorstellen.

’t Is gebruikelijk om geleidelijk aan de richting aan te geven aan wie jullie moet denken, door het noemen van kenmerken of eigenschappen. Om op die manier uit te komen bij degene om wie het gaat.
    Dat is bij deze persoon uitermate lastig.
    Want ik hoef maar één of twee kenmerken te noemen of de halve zaal weet om wie het gaat.
    Maar ik gaat het toch proberen.

-        ‘t Is een hij.

-        Een babyboomer van het eerste uur.

-        Een eigenwijze babyboomer mag ik wel zeggen.

-        Steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

-        Net als de meeste ereleden is hij bij Berkum begonnen als voetballer.

-        Door wat blessure perikelen heeft hij geen lange voetbalcarrière gehad.

-        Niet lang maar wel op niveau.

-        Maar daarna begon zijn indrukwekkende en lange vrijwilligerscarrière bij VV Berkum.

-        Begeleiden van de Pupillen, lagere teams , achter de bar.

-        Hij is een kei in het stapelen van stenen.

-        Je vindt hem doordeweeks op het veld en zaterdags langs het veld.

-        Hij kan goed trappen lopen. Maar je zult hem niet de trap op zien lopen naar de Businessclub.

-        Met beide voeten op de grond.

-        En achter een zelf betaald pilsje.

-        Een trouwe supporter van Berkum 1.

-        Heeft een mysterieuze band met de KNVB.

-        Een soort undercoveragent van de Scheidsrechterscommissie van de KNVB.

-        Hij volgt de scheids en de grens kritisch en nauwgezet.

-        Hij schrijft geen rapportjes, maar geeft ter plekke zijn advies

. Hé scheids vergeten je kaarten mee te nemen.

. Hé grens. Ga je gympies aantrekken dan kan je wat harder lopen.

. Hé grens. Zal ik een afspraak voor je maken bij Specsavers.

. Hé scheids. Dat is de verkeerde kaart. Ben je soms kleurenblind.

-        En hij mag dat zeggen, want hij is jarenlang grens geweest bij het 1e elftal.

-        Naast VV Berkum is hij supporter van de mooiste club met het mooiste stadion van Nederland.

-        Jammer voor de fans van Abcoude Noord.

-        We hebben hier dus met een vrijwilliger te maken op wie letterlijk en figuurlijk de slogan ‘Geen woorden maar      daden’ van toepassing is.

-        Kortom, gaan jullie akkoord om Martin Kouwen te benoemen tot erelid?

----------------------------------------------------

Hieronder het introducerende verhaal op de bekendmaking van de voordracht van Gé Mulder.
    Niet in zijn geheel beschikbaar op papier, reden waarom het een samengevat karakter heeft.

Gé Mulder.
    1 elftalspeler , meer dan 10 jaar, periode ongeveer 1966/1977. Kwam van RK SV Zwolle Verdedigende middenvelder, als oudere speler tussen 8 jonkies.
    Bekend om zijn afpak- draai- en kapwerk. Nooit gekopt.
    Allergisch voor hiërarchie. Eerst gevraagd door heel formeel bestuurslid dat hem aansprak met mijnheer Mulder. Hij bedankte. Later werd hij wel bestuursgroep voorzitter bij de Junioren. (omstreeks 2001) Werkte als directeur in het speciaal onderwijs. Eerst in Deventer, later in de wijk Holtenbroek. Gebruikte zijn ervaring in het omgaan met de voetballers. Voerde teamgesprekken in. Heeft enorme groei ‘verwerkt’. Geweldige teamplayer en sportief actief met hardlopen. Marise, zijn vrouw altijd stille kracht op achtergrond.
    Foutje: zoon Jasper bij BeQuick '28.
    Humorvolle volharder.

Foto: Rainer Fröhlich