• Najaars kampioen Berkum J019-1 verslaat WVF J019-1

Berkum 019-1 revancheerde zich voor het verlies van vorige week tegen ZAC en liep naar een betrekkelijk makkelijke overwinning op WVF 019-1. Het vergat met name in de eerste helft ruim afstand te nemen van de ploeg uit Westenholte waardoor het bij een benauwde 1-0 bleef. Na afloop bleek koploper Nunspeet gelijkt te hebben gespeeld tegen ZAC. Het was Berkum die op basis van het doelgemiddelde en onderling resultaat bovenaan in de competitie eindigde. Het levert niks op maar is toch leuk om te vermelden.

Berkum startte agressief en rolde de ene na de andere aanval af op het doel van WVF. De keeper van WVF kon zich goed onderscheidden door de ene na de andere redding te bewerkstelligen.

Daniel stelde in het eerste kwartier drie keer een medespeler in staat om de 1-0 aan te laten tekenen maar 3x werd een 100% kans om zeep geholpen. Na twintig minuten viel de niet uit te blijven 1-0.

Na een schot van Niek was het Tobias die de rebound voor het inschieten had. 1-0. Berkum ging vrolijk op zoek naar de tweede treffer waarmee er afstand genomen kon worden van WVF. Aanvallend was WVF behoorlijk onmachtig om het Berkum ook maar enigszins lastig te maken.

Na nog een aantal kansen voor Tobias en Joshua gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten.

De tweede helft was een redelijke kopie van de eerste helft. Voetballend niet hoogstaand maar alleen wat spannend omdat Berkum zijn tegenstander in leven hield door de kansen niet af te maken. Na 20 minuten kon na rood een speler van WVF inrukken en speelde Berkum tegen 10 man. Het spel werd hierna slordig en was Berkum in bepaalde fases niet in staat om de bal 3x naar dezelfde kleur te spelen. Hier ligt nog veel verbeter potentieel. Nadat Daniel de grootste kans van de tweede helft liet liggen was het daarna WVF die zijn grootste kans op een gelijkspel liet liggen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het eind en bleef het uiteindelijk bij een verdiende 1-0 voor Berkum.

Volgende week bekert Berkum 019-1 thuis tegen Hoofdklasser STEVO voor een kwartfinale plek in de beker en gaat daarna in rust en voorbereiding naar de tweede seizoenshelft. Hier zal er met 7 andere ploegen gevoetbald worden om promotie naar de 4e divisie. WVF, ZAC en Nunspeet zullen Berkum hierbij vergezellen.

Deze 4 ploegen bleken in deze competitie een maatje te groot voor de concurrentie en blijken goed aan elkaar gewaagd te zijn. Berkum moet in staat zijn om mee te gaan doen om de promotie maar zal in bepaalde fases van wedstrijden slimmer en effectiever moeten gaan voetballen. We zullen het gaan volgen en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het team van trainer Wil Schelhaas.

Zaterdag 14 december 14:15    Berkum JO19-1 – STEVO JO19-1 (Bekerwedstrijd)