• Nieuwe doelstelling Berkum twee zorgt voor 3 punten tegen Sparta Enschede 2.

Na een prachtige overwinning tegen AZSV 2 waarin alles klopte, kwam afgelopen zaterdag laagvlieger Sparta Enschede 2 op bezoek in het winderige Berkum. De Tukkers zijn gedoemd om tegen degradatie te spelen en dan is het oppassen geblazen. Gegeven onze nieuwe doelstelling, behalen 3e periodetitel, moest de tegen AZSV 2 ingezette lijn wel doorgetrokken worden.

Noodzakelijke, maar zeer nuttige aanvullingen.
    Vorige week werd er dus met 0-3 gewonnen bij de koploper. Dus was het zaak om met precies dezelfde passie op het veld te staan als de week ervoor. Vanwege de nodige absenties sloten Maurice Weenink en Jeroen van Brummen van Berkum 5 bij ons aan. En gezegd moet worden dat je daar nooit minder van wordt! Toch wel een geruststellende gedachte voor trainer Alain Michel.

Opstartproblemen.
    Het was Sparta Enschede 2 dat gevaarlijk uit de startblokken kwam en in de 4e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De bal ging echter naast het doel. Even later was juist Berkum 2 dichtbij de openingstreffer door een schuiver van Maurice Weenink die via de paal terug het veld in ketste. Alles bij elkaar was het een moeizaam begin van Berkum 2.

De bus van Sparta Enschedé 2 stond in de weg.
    Het was belangrijk om snel rond te spelen en daarmee ruimte te creëren, maar Sparta Enschede 2 zette het centrum goed dicht ( lees: de bus parkeren!) waardoor er weinig ruimte was om echt goed aan voetballen toe te komen. Toch leek daar wel de 1-0 te komen. Daniël Holsappel gaf een steekpass op Stef Alkema die via een hakje de bal over de keeper wipte. De bal leek het doel in te rollen, maar werd op het laatste moment van de lijn gehaald.

In de 25e minuut was het weer Stef Alkema die gevaarlijk was, maar dit keer ging zijn schot net naast. Dat waren eigenlijk de enige noemenswaardige momenten in de eerste helft.
    Berkum 2 was te slordig om echt goede kansen te creëren en ook de energie kon het niet leveren zoals een week ervoor.

Maurice brengt spel op de wagen.
    Na rust dus zaak om een versnelling hoger te spelen en meer via de zijkanten gevaarlijk te worden in plaats van via het centrum. Een voorzet van de gedreven Maurice Weenink werd niet goed weggewerkt. Erik Bos schoot direct op goal maar de keeper pareerde. Dat was het eerste wapenfeitje van de tweede helft en de opmaat voor meer.

Jeroen naar Max: 1:0.
    Berkum 2 had veel de bal en gaf weinig weg, maar ook Sparta Enschede 2 hield het nog steeds goed dicht. Tot één moment van onoplettendheid bij Sparta Enschede 2. Een gegeven vrije trap werd slim en snel genomen door Jeroen van Brummen en geheel vrij voor de goal kon aanwinst Max Leeflang de bal in knikken.

We gaan los: 4:0.
    Een welkome voorsprong, want daarmee was het ijs gebroken. Want in de tien minuten die volgden scoorde Berkum 2 nog drie keer: Jens Borger, de speler vol gogme (spelintelligentie) knalde snoeihard van 20 meter in de rechterhoek. Max Leeflang bracht de 3:0 op de borden, opnieuw na aangeven van Jeroen van Brummen. Jeroen scoorde zelf ook nog de 4-0.

Mooi resultaat, maar het spel kan beter.
    Kortom: in tien minuten tijd stond warempel een score van 4-0 op het bord. Misschien ietwat geflatteerd, maar aan de andere kant had Berkum 2 nauwelijks wat weggegeven en bleef het geduldig wachten op de voorsprong. Dat het voetballend beter moet is wel duidelijk, maar zolang het verdedigend goed staat valt er weinig te halen voor de tegenstanders van Berkum 2.

Max Leeflang in de prijzen.
    Het levert hem (vooralsnog) niks op, maar het was overduidelijk: Man of the match was Max Leeflang. Dit jonge talent is een welkome tijdelijke versterking voor Berkum 2 en beloonde zichzelf en het team met twee goede goals.

Op naar volgende week, dan speelt Berkum 2 om 11.45 uur tegen OWIOS 2. Wederom thuis, hopelijk zien we jullie dan weer!

Opstelling:
    Jelle Brouwer, Max Leeflang, Bart Pleijsier, Chris Hutten, Mattijn Huizenga, Jens Borger, Erik Bos, Stef Alkema, ( 58e Jasper Koekoek ) Jeroen van Brummen, Daniel Holsappel, Maurice Weenink, ( 80e Thomas de Raadt )

•   Team Gespeeld Punten
    1 AZSV 2 18 39